Cautare bloguri

Ion Cristoiu

cristoiu

Link: http://www.cristoiublog.ro

Descriere: maestru ziarist care a trecut de la opinii pro-securiste privind revolutia din 89 si gaini care nasteau pui vii la a fi promotor al luptei anti-sistem de pe pozitii conservatoare

Ultimele postari

 • Data postare: 13.08.2018 22:04:56

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de marti, 14 august 2018

  O diversiune propagandistica: Legendarizarea Diasporei

  Printre notele care dovedesc Operatiunea politico-SRI-ista din 10 august 2018, se numara si disparitia oricarei referiri la Diaspora in serile urmatoare de demonstratii, si chiar si in 10 august 2018, mai spre seara. Pina atunci o masinarie de manipulare anuntase mitingul din 10 august 2018 drept unul istoric, despicator de catapeteasma prin prezenta romanilor din strainatate. Piata Victoriei a gazduit din ianuarie 2017 o multime de adunari de protest. Putine au avut ceva deosebit in afara de slogane strigate, de inventii mai mult mai putin sau inteligente si de zbierete de vuvuzele. Aceleasi momente cu telefonul mobil aprins, aceleasi infasurari ale trupului in drapelul tricolor, dupa moda caragealeana lansata de eternul inamorat de tara Rares Bogdan, aceleasi iesiri din perimetru pentru a mai inviora o atmosfera altfel prin nimic deosebita de cea a unei socializari corporatiste. Timp de citeva saptamini mitingul Diasporei fusese anuntat ca unul aparte, urieseste deosebit de cele de pina acum, mai ales prin profetia ca, in timp ce toate celelalte n-au reusit sa dea jos Guvernul PSD, singurii care au reusit s-o faca de doua ori fiind chiar PSD-istii, mitingul din 10 august 2018 va reusi. Drept argumente pentru acest miting crucial au fost aduse numarul urias de participanti, unic in istoria demonstratiilor de protest din Istoria Romaniei, deoarece nici comunistii nu reusisera, impotriva Guvernului Radescu in 1945, un numar mai mare de 100 de mii de persoane, dar mai ales caracterul aparte al celor care urmau sa demonstreze.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-14-august-2018/

 • Data postare: 12.08.2018 20:48:53

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de luni, 13 august 2018

  Operatiunea Mortul continua. Cu sprijinul - voit sau nu - al Jandarmeriei romane

  Sint si eu de-acord cu Dan Andronic, din comentariul semnat in Evenimentul zilei ca zilele Vioricai  Dancila in fruntea Guvernului sint numarate. Merg mai departe decit Dan Andronic si spun: Trebuie sa fie numarate. Si nu numai ale Vioricai Dancila in fruntea Guvernului, dar si ale lui Liviu Dragnea in fruntea PSD. Asa cum am mai scris de zeci de ori pina acum din ianuarie 2017, Liviu Dragnea e principalul raspunzator de un fapt intilnit in Istorie doar cind Ghinionul aduce in fruntea unei tari, a unui partid, a unei armate, a omului nepotrivit: Risipirea prosteasca a uriasei zestre politice date majoritatii PSD-ALDE prin alegerile din decembrie 2016. In curind se implinesc doi ani de la alegerile din 2016. Majoritatea asta, zdrobitoare in Parlament si in administratia locala, n-a reusit nici macar sa inaugureze un metru de autostrada. Cum sa mai vorbim de transformarea tarii din temelii? Principala cauza a acestui dezastru o reprezinta - cum de atitea ori am scris si am zis - incredibila incapatinare a lui Liviu Dragnea de a fi el, din umbra si din lumina, Seful, Jupinul, Stapinul. Dublata de o suspiciune bolnavicioasa, aceasta incapatinare a dus la situatia hiita a Puterii.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-13-august-2018/

 • Data postare: 11.08.2018 23:55:38

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de duminica, 12 august 2018

  Ce-a urmarit Klaus Iohannis punind Serviciile sa orchestreze tulburarile din 10 august 2018?

  Tulburarile din Bucuresti din ziua de 10 august 2018 au descumpanit pe multi dintre romani. Presa, atit cea pro-guvernamentala, cit si cea anti-guvernamentala, indiferent de explicatiile manipulatoare date violentelor, a fost unanima in sustinerea tezei ca asa ceva nu s-a mai vazut in Romania, ca astfel de deraieri de la ordinea fireasca a lucrurilor ne semnaleaza ca Romania e pe marginea prapastiei, ca exista un plan de sfirtecare a tarii, intr-un cuvint ca s-a intimplat ceva dincolo de care Istoria noastra va fi alta decit cea de pina in 10 august 2018. Aiurea! Astfel de tulburari, ba chiar si mai grozave, erau o realitate obisnuita in timpul domniei lui Carol I. Ele isi aveau punctul de plecare in ceea ce se numea la vremea respectiva contestarea Constitutiei de jos in sus de catre partidul aflat in Opozitie. Ca era PNL sau Partidul Conservator, unul dintre cele doua partide care, pina la nasterea Romaniei Mari, s-au rotit la Guvernare, miscarea spontana era bine organizata de fiecare formatiune. Scopul principal in constituia presiunea asupra Regelui Carol I. Atit in Romania Mica, cit si in Romania interbelica, Monarhul Constitutional avea imensa putere de a demite un guvern intre doua alegeri si sa impuna un Guvern care organiza alegerile.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-12-august-2018/

 • Data postare: 11.08.2018 00:16:29

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de simbata, 11 august 2018

  Spre disperarea lui Klaus Iohannis, Operatiunea Mortul a esuat. Deocamdata

  Sa ma ierte cititorii, dar am pus acest text pe cristoiublog.ro mai tirziu ca de obicei, pentru ca am vrut sa vad nu finele mitingului din Piata Victoriei, prelungit suspect de mult in ciuda violentelor. De regula, oamenii veniti la un miting pasnic, in clipa cind apar violente fie scandeaza Fara violenta! sloganul tuturor manifestarilor cinstite din lume, care pe asta se bazeaza, pe caracterul pasnic, fie pleaca din locul respectiv, incredintati ca pot veni si alta data sa demonstreze, dar ca pentru asta trebuie sa ajunga intregi acasa. La ora 23 si ceva , mitingul nu se incheiase, iar multimea asa zis pasnica, fara nici o legatura cu Diaspora, marea majoritate fiind TeFeListi din Bucuresti, prezenti la toate manifestarile de protest de doi ani incoace, nici nu se delimitase de huligani, nici nu plecase acasa, semn ca asteptau ceva. Si acel ceva, asteptat si de mine, era Mortul. Pentru ca inca de la campania de pregatire psihologica a acestui miting bizar, programat in toiul concediilor, fara nici o legatura cu un anume eveniment, cind Parlamentul e in vacanta, s-a vazut ca scenariul pus la cale de Regizori era cel etern folosit cind vrei sa provoci o emotie colectiva de tip Minie fata de un regim represiv. Si anume Operatiunea Mortul.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-11-august-2018/

 • Data postare: 09.08.2018 22:27:40

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de vineri, 10 august 2018

  Lectia unui inaintas

  Pe 16 noiembrie 1945 soseste in Romania Mark Ethridge, trimis special al presedintelui SUA. In contextul anilor 1945-1947, americanul e cel mai inalt reprezentant occidental care viziteaza Romania pentru a se convinge, la fata locului, de realitatea pe care o sesizau rapoartele trimisilor SUA si ai Marii Britanii la Bucuresti. Aceste documente semnalau, cu ingrijorare, treptata instaurare a dictaturii comuniste, dar, mai ales, colonizarea salbatica a Romaniei de catre sovietici. Strigate de alarma in acest sens primisera Washingtonul si Londra si de la liderii PNT si PNL. Evident, Iuliu Maniu cere lui Mark Ethridge o intrevedere. In Misiune dificila, generalul C.V.R. Schuyler, reprezentantul SUA in Comisia Aliata de Control, relateaza despre convorbirea dintre fruntasul national-taranist si trimisul Americii. Potrivit memorialistului, Iuliu Maniu s-a plins de teroarea instalata in Romania de catre comunisti, dar, mai ales, de exploatarea nemiloasa, fara precedent in istorie, a economiei nationale de catre ocupantii veniti de la Rasarit. Discutia a fost insa mult mai larga. Ceea ce nu ne spune Schuyler ne dezvaluie marturiile documentare strinse intre copertele volumului Cartea Alba a Securitatii (1944-1947). Din cite se stie, Serviciul Special de Informatii, trecut cu arme si bagaje de partea comunistilor, avea oameni infiltrati peste tot.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-10-august-2018/

 • Data postare: 08.08.2018 22:44:13

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de joi, 9 august 2018

  Consiliul National al PNL a confirmat: Vasile Blaga a mai vindut o data PDL. De data asta lui Klaus Iohannis

  Poate ca multora nu le va veni sa creada: Ma numar printre putinii locuitori ai patriei care au urmarit atent lucrarile Consiliului National al PNL de simbata, 4 august 2018. Daca ma gindesc ca astfel de reuniuni ale forurilor colective ale partidelor sint importante pentru membri si lideri doar pe hirtia statutului, in realitate deciziile fiind luate doar de presedintele formatiunii, iar in cazul PNL, boccizat prin slugarnicia noii conduceri, doar de Klaus Iohannis, tare ma tem ca sint singura fiinta vie care a dovedit interes fata de lucrarile Consiliului National. Ce m-a apucat? Am epuizat toate faptele mici si mari ale prezentului astfel incit, ca sa nu mor de plictiseala, m-am indreptat asupra plicticosului eveniment din viata PNL? Am luat in serios zvonurile despre o batalie interna crincena in PNL, al carei punct culminant urma sa fie Consiliul, pentru Ludovic Orban un fel de Austerlitz sau Waterloo, dupa caz? Nu, n-am luat in serios.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-9-august-2018/

 • Data postare: 07.08.2018 21:16:45

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de miercuri, 8 august 2018

  Cum s-a infaptuit un mare Proiect in Tara Galilor. Cum nu se infaptuieste nici un Proiect in Tara Noastra

  Insemnare a calatoriei mele facuta in anul 1824, 1825, 1826 - opera clasica a jurnalelor de voiaj romanesc peste hotare - ne dezvaluie un Dinicu Golescu obsedat de raportarea celor intilnite in cale la realitatile de acasa. Cum el calatoreste in Occident, starea sa de spirit dominanta e mirarea entuziasta fata de cele descoperite in calatorie, intrerupta doar de intrebarea de ce nu se fac astfel de lucruri si pe amaritele meleaguri romanesti. Cred ca sufar de Sindromul Dinicu Golescu. Altfel nu-mi explic de ce, in calatoria din Tara Galilor ca si in toate celelalte calatorii in strainatate, m-am preocupat de a raporta realitatile vazute la cele din tara. Ca si in alte voiaje in Occident, am vrut sa vad inainte de toate cum au rezolvat oamenii politici, ajunsi la putere, marile probleme ale tarilor lor. In cazul Tarii Galilor, marea provocare pentru politicieni a fost rezolvarea Crizei social-economice provocate de prabusirea carbunelui ca combustibil. In cazul Cardiffului, mai precis a Portului Cardiff, solutionarea admirabila da seama de o vointa politica de exceptie pentru asumarea unui Proiect urias si mai ales pentru infaptuirea acestuia. 29 august 1974. Ultimul cargo incarcat cu carbune paraseste portul Cardiff.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-8-august-2018/

 • Data postare: 06.08.2018 21:57:26

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de marti, 7 august 2018

  Klaus Iohannis a dat semnalul: S-a declansat Operatiunea Guvernul Meu 2!

  Simbata, 4 august 2018, s-a desfasurat la Bucuresti sedinta Consiliului National al PNL. La invitatia lui Ludovic Orban, la reuniune a fost prezent si a tinut un discurs Klaus Iohannis, presedintele Romaniei. Potrivit Statutului PNL, forul suprem de conducere colectiva al Partidului e Congresul. Beneficiind de o participare insemnata a membrilor, Congresul e singurul indreptatit sa dezbata si sa adopte programul politic al partidului. Consiliul National e un organism inferior Congresului. El nu poate dezbate si adopta decit chestiuni minore prin comparatie cu cele abordate de Congres. Ordinea de zi a Consiliului de simbata confirma acest adevar. Liderii liberali au fost convocati pentru a discuta o chestiune tinind strict de  mitaraia  partidului: criteriile, calendarul si procedura de intocmire a listei de candidati pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Am tinut sa circumscriu locul si rolul Consiliului National in viata PNL pentru a semnala una dintre  nedumeririle stirnite de prezenta lui Klaus Iohannis la sindrofie. Implicarea presedintelui Romaniei in viata unui partid e demult, de pe vremea lui Ion Iliescu, o incalcare a Constitutiei la care nimeni nu mai tresare, fie si pentru ca Romania e tara in care principala preocupare a locuitorilor ramine fentarea  legilor si a procedurilor. Nedumerirea provocata de prezenta lui Klaus Iohannis izvoraste dintr-o realitate indiscutabila. Timp de doi ani si jumatate, Klaus Iohannis a stat deoparte de viata interna a PNL. Pe linga impresia de presedinte care nu vrea sa repete neastimparul lui Traian Basescu,  departarea asta de PNL  a sugerat si o suparare fata de conducerea si activitatea partidului.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-7-august-2018/

 • Data postare: 05.08.2018 21:40:19

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de luni, 6 august 2018

  Afacerea MUE-PSD: un exercitiu de calibrare pentru adevaratele diversiuni care vor urma

  Filmele despre mafiotii sicilieni veniti acasa in concediul dintre doua masacre contin in chip necesar secventa paradei prin sat a intorsului cu ceva menit a dovedi ca s-a ajuns acolo, in America, in timp ce fostii consateni au ramas asa cum i-a lasat - saraci si prosti: Fie o masina luxoasa, cumparata la mina a doua, fie o cintareata de bar cu sclipici, fie o bratara de aur. Multi dintre romanii plecati in strainatate si lingusiti electoral de toate partidele, se dau in vint dupa nascocirea a ceva iesit din comun pentru a rupe gura tirgului la intoarcerea in concediu. Cum masini are mai toata lumea dupa aparitia isteriei second hand, pentru a deveni vedeta a satului sau a strazii, trebuie sa inventezi acum tot felul de nazdravanii: de la raderea in cap pina la tatuarea pe buric. La o prima vedere, intimplarea cu cuvintul obscen, folosit de galeriile huliganice si de paparudele din corturi, pentru ceea ce se cheama placute de inmatriculare, pare extrasa din aceasta nevoie romaneasca de a fi in centrul atentiei, un narav de pe vremea cind se iesea in Centru de sarbatoare pentru a fi comentat de babele satului ca ai pantaloni cu cracii de tip burlan. Numai ca la o verificare mai atenta intimplarea din care a inflorit un ditamai scandal politico- mediatic ridica multe semne de intrebare prin raportare la logica omului simplu.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-6-august-2018/

 • Data postare: 04.08.2018 20:29:49

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de duminica, 5 august 2018

  Tara Galilor in 14 imagini surprinse de aparatul meu de fotografiat

  Inainte de a ajunge la Cardiff (de la Londra am luat autobuzul companiei National Express) ma intrebam ce dracu o sa vad eu in Tara Galilor, despre care stiam doar atit: Ca are o echipa de rugby care joaca in Turneul celor 6 natiuni. Veneam in aceasta noua calatorie de cunoastere cu memoria unor teritorii de o rara bogatie in materie de interesant: Genova, Aachen, Anvers, Siracuza, Stalingrad, Constantinopol. Era firesc sa ma intreb si daca voi gasi subiecte sa scriu macar un reportaj si imagini sa fac macar citeva secvente video. Realitatea de la fata locului m-a convins inca o data ca in materie de calatorii in strainatate e ca in materie de femei: Una la care se uita toti barbatii se dovedeste cind o cunosti mai aproape de mediocritatea unei verze murate, iar una pe linga care trec fara sa fluiere toti barbatii, o capodopera de feminitate. Am descoperit, dupa citeva zile de calatorii in Cardiff si in alte parti ale Tarii Galilor, un spatiu de o rara generozitate pentru cei interesati, ca mine, de calatoria de cunoastere. Despre subiectele care mi-au stirnit interesul, despre imaginile consemnate cu camera video, voi scrie mai pe larg altadata.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-5-august-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori