Cautare bloguri

Ion Cristoiu

cristoiu

Link: http://www.cristoiublog.ro

Descriere: maestru ziarist care a trecut de la opinii pro-securiste privind revolutia din 89 si gaini care nasteau pui vii la a fi promotor al luptei anti-sistem de pe pozitii conservatoare

Ultimele postari

 • Data postare: 20.06.2018 22:23:35

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de joi, 21 iunie 2018

  Cum a devenit Inalta Curte de Casatie si Justitie slujnica SRI

  Sub semnul Operatiunii Deschiderea unor supape, pentru ca altfel sare in aer intreaga dracovenie, cu noi cu tot, SRI a desecretizat un nou Protocol anticonstitutional din vremea Dictaturii sergentilor majori mesianici: PROTOCOL DE COOPERARE intre Serviciul Roman de Informatii, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale incheiat in august 2009. Pe vremuri angajamentul pe care informatorul trebuia sa-l semneze era actul prin care respectivul devenea sluga Securitatii. Demn continuator al Securitatii, SRI-ul a nascocit Protocolul de cooperare pentru a face din mai toate institutiile statului de drept spalatoarele de obiele ale sergentilor majori mesianici de la Baneasa. Din cele peste 60 de protocoale anuntate ca incheiate la vremea pe vremea Dictaturii SRI au fost desecretizate doar citeva. Mult mai important, desecretizarea nu e urmata de nici o masura. Vegheaza sa nu li se intimple ceva celor care au incalcat Legea din fostul regim Klaus Iohannis, cel care a preluat Sistemul institutiilor de forta si l-a folosit si-l foloseste pentru interesele sale particulare. Astfel ca si noul moment din ceea ce Divizia Presa alinta drept schimbarile democratice de la SRI si SIE din regimul Klaus Iohannis s-a consumat la fel cum s-au consumat si celelalte momente ale acestui hrusciovism parsiv al Statului paralel: Trecerea sub tacere de catre UM din Presa, preluate de la vechea conducere a SRI si usor modificate, prin trecerea in rezerva a unor catane compromise si convocarea altora, in adinca acoperire pina acum, discutii pe cit de zgomotoase, pe atit de sterile la televiziunile anti- Binom, concentrarea atentiei pe amanunte colaterale, cum ar fi, de exemplu, daca fostul Presedinte al ICCJ a semnat sau nu documentul. Ipostaza de independenta a judecatorului e o conditie respectata pina si in regimurile de autoritate. In sedinta de Consiliu de Ministri din 27 noiembrie 1941, venind vorba de un caz ajuns pe masa judecatorului, Maresalul Ion Antonescu declara raspicat ca refuza sa intervina, justificindu-se astfel:

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-21-iunie-2018/

 • Data postare: 19.06.2018 21:16:50

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de miercuri, 20 iunie 2018

  Cum ar arata Guvernul Meu II al lui Klaus Iohannis

  Intr-un film de Emir Kusturika (Underground, 1985), exista un moment in care niste insi care traisera in subteran de pe vremea Celui de-al Doilea Razboi Mondial ies la suprafata, unde se desfasura din plin Razboiul declansat de NATO impotriva Serbiei. Tipii se mira cum de nu s-a terminat al Doilea Razboi Mondial. Un roman care ar stat pina acum in subteran din 2015, iesind la suprafata, ar simti nevoia sa se frece la ochi. Scena politica romaneasca pare aceeasi cu cea din 2015. Ca si atunci, Opozitia intruchipata de PNL pregateste o Motiune de cenzura. Si ca si atunci, oamenii normali, cei care au scapat de TeFeLi-zare, boala Gindirii care nu gindeste, ci repeta clisee gata rumegate de Divizia Presa, se intreaba ce i-a apucat pe oamenii lui Ludovic Orban cu Motiunea de cenzura, cita vreme la ora actuala n-au in Parlament numarul necesar de voturi nici sa treaca Raluca Turcan de la o banca la alta, d-apoi o Motiune de cenzura. Tot ca in 2015, de vorbeste peste tot despre Operatiunile puse la cale de la Cotroceni prin SRI si SIE, cele doua servicii secrete dusmane, unite in slujirea neconditionata lui Klaus Iohannis. Atunci se paria pe convocarea lui Victor Ponta la DNA ca urmare a manevrelor facute de cuplul Florian Coldea- Codruta Kovesi. Pe folosirea luptei Justitiei poreclite independente pentru a spala chilotii prezidentiali. Si tot ca atunci se mizeaza printre altele pe un partid balama. Atunci era UNPR. Acum e ProRomania. Si ca si atunci un personaj hulit de Divizia Presa devine de la o zi la alta idolul acestei Divizii. Atunci idolul era Gabriel Oprea. Locul lui l-a luat Victor Ponta. Pina mai ieri Penalul, Victor Ponta a devenit pentru Realitatea tv, pentru Digi tv, pentru Ziare.com, Salvatorul Natiei de sub dictatura lui Liviu Dragnea. E totusi o deosebire. Gabriel Oprea n-a criticat o clipa PSD si pe seful PSD Victor Ponta. Plecatii din PSD in frunte cu Victor Ponta injura Guvernul PSD si PSD mai rau decit TeFeListii din strada si din presa. Fata de Motiunea ce cenzura, Victor Ponta a declarat ca va fi sustinuta de ProRomania doar daca dupa caderea Guvernului PSD-ALDE se formeaza un Guvern de uniune nationala, alcatuit din Gruparea anti Dragnea din PSD, ProRomania si partidele de Dreapta.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-20-iunie-2018/

 • Data postare: 18.06.2018 21:01:17

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de marti, 19 iunie 2018

  In depunerea Motiunii de cenzura PNL se bazeaza pe condamnarea lui Liviu Dragnea?

  Pe Sandra Stoicescu o tin minte de pe vremea tineretii mele televizionistice, mai precis de la o editie senzationala dedicata eclipsei de soare din 11 august 1999, realizata de distinsa jurnalista la Antena 1, cu mine invitat special (Ca sa vezi, mi-am dat cu parerea, de a lungul vietii, si despre Eclipsa!). Am fost apoi invitat la multe emisiuni ale Observatorului, jurnalul de stiri al Antenei 1, realizat de Sandra Stoicescu. La rindu-mi am avut-o si eu invitatape Sandra Stoicescu la o emisiune la Antena 3, de duminica dupa amiaza, despre care-mi amintesc de o jurnalista de exceptie, obisnuita sa vorbeasca despre altii, emotionata de noua postura, cea de a vorbi despre ea. Dupa plecarea de la Antena 3 am fost nedrept cu Sandra Stoicescu, atacind-o fara ca ea sa ma fi atacat. Spre deosebire de alti jurnalisti, nu numai ca nu mi-a raspuns, dar mai mult, intilnind-o la o sindrofie, s-a purtat de parca n-ar fi avut loc acel atac. Am povestit aceste lucruri pentru a sublinia semnificatia aparte a emisiunii de duminica: O reintoarcere la alte vremuri in relatia mea cu una dintre jurnalistele pe care, alaturi de Alina Petrescu (unde o fi disparut?), o apreciez pentru profesionalismul indiscutabil intr-o lume a presei tot mai lipsita de acest atribut necesar. Experienta de pina acum imi spune ca oricit de mare ar fi audienta unei emisiuni, daca adevarurile discutate in hotarele ei nu sint macar consemnate in scris, fie electronic, fie tiparit, ele risca sa se piarda. Cine mai are timp sa revada inregistrarea unei emisiuni de o ora pentru a lua cunostinta de lucrurile discutate de moderator cu invitatul? Iata de ce, potrivit unui SMS trimis in chip politicos de Sandra Stoicescu, emisiunea de duminica seara a beneficiat de audienta (am avut si norocul unei ferestre in programul campionatului mondial de fotbal), m-am gindit sa prezint in rezumat citeva dintre cele sustinute discutate cu Sandra Stoicescu in cadrul emisiunii.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-19-iunie-2018/

 • Data postare: 17.06.2018 20:01:33

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de luni, 18 iunie 2018

  Asistind nepasator la incalcarea Constitutiei de catre Presedinte, Parlamentul poate fi acuzat si el de complicitate

  Istoria Romaniei ne ofera, sub semnul Istoria - marele prozator - intimplarea cu premierul Dimitrie Sturdza, dus la Paris de Carol I pentru un consult de specialitate in materie de boli mintale. Dupa ce l-au consultat pe ascuns, medicii s-au interesat ce functie are. Dan Amedeo Lazarescu scrie ca li s-a raspuns: E prim ministru. In ultima vreme de doi ani. A mai fost insa premier timp de 10 ani. Pai e nebun de 10 ani, au replicat specialistii, adaugind: - Fericita tara care poate sa tina un premier nebun timp de 10 ani. Nu stiu daca dialogul asta a avut loc in realitate. Stiu insa ca Dimitrie Sturza chiar innebunise din cauza tensiunii date de batalia cu Oculta liberala, care-l voia sef pe Ionel Bratianu. Se spune ca la sedintele Consiliului de ministri izbucnea in plins sau se baga pe sub masa si latra la ministri, ii ciupea de pantaloni. In octombrie 1908, dupa confirmarea oficiala a bolii, si-a dat demisia si a fost inlocuit cu Ionel Bratianu, atit la sefia PNL, cit si la conducerea Guvernului. A murit in 1914 intr-un sanatoriu de boli mintale. Mi-am amintit episodul dupa ce un cititor m-a intrebat ce s-ar intimpla daca presedintele Romaniei ar lua-o razna. Ca de exemplu, sa refuze a mai promulga legile adoptate de Parlament. Se stie ca Legea fundamentala, alcatuita intr-o vreme in care politicienii pareau sanatosi la cap, n-a prevazut situatia in care presedintele incalca grav si fatis Constitutia refuzind sa promulge legile votate de Parlament. Intrebarea venise inainte de intimplarea cu judecatorul Petre Lazaroiu. Sub pretextul ca la presedintie s-a primit o adresa de la un ONG pilotat de Cristi Danilet, acest Rica Venturiano al Zitei numite Justitia Romana, prin care i se cere lui Klaus Iohannis un decret de revocare a unui judecator CCR, presedintele a trimis o consiliera sa faca presiuni asupra judecatorului ca sa demisioneze.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-18-iunie-2018/

 • Data postare: 16.06.2018 21:48:19

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de duminica, 17 iunie 2018

  Sub privirile nepasatoare ale SRI, Inalt Tradatoarea Viorica Dancila continua sa Inalt Tradeze de o luna de zile

  Pe 17 mai 2018, presedintele PNL, Ludovic Orban a anuntat intr-o conferinta de presa depunerea unei plingeri penale impotriva premierului Viorica Dancila sub acuzatia de Inalta Tradare. Printre altele, premierul e acuzat c-a facut o vizita in Israel, pe parcursul careia ar fi negociat in secret intelegeri care au adus atingere sigurantei nationale, interesului national, indemnata la aceasta fiind si de consilierii israelieni, denuntati de Ludovic Orban ca fiind spioni Mossad. Asa cum am mai scris nu e vorba de un text publicat de Ludovic Orban pe Facebook, de o insinuare facuta la un talk-show fara viitor la o televiziune de stiri in weekend, cind la pupitru ramin rezervele si invitatii sint dupa criteriul cine vrea sa vina in timpul sau liber, ci de o plingere penala. Plingerea nu e facuta de un cetatean Turmentat de atita bere si atita vin, nici macar de un ONG din Falticeni, cu sediul la bodega din colt, unde Societatea civila poate sa bea pe datorie, ci de presedintele PNL, liderul Opozitiei, inevitabil premierul viitorului Guvern, daca PNL cistiga alegerile parlamentare sau PSD pierde majoritatea prin manevrele Noii Securitati. Potrivit Codului de procedura penala, daca fapta nu exista, plingerea se claseaza. In cazul Vioricai Dancila, plingerea trebuia solutionata in procedura de urgenta. Era vorba de premierul Romaniei. Daca exista cel mai mic indiciu ca plingerea se referea la fapte care au avut loc, atunci impotriva Vioricai Dancila trebuiau declansate procedurile suspendarii din functie. Nu de alta, dar acuzatiile lui Ludovic Orban vizau fapte comise de Viorica Dancila in exercitiu functiei de premier. Trebuia suspendata, deoarece Inalt Tradatoarea isi putea continua in fruntea Guvernului activitatea sa impotriva sigurantei nationale.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-17-iunie-2018/

 • Data postare: 15.06.2018 23:34:49

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de simbata, 16 iunie 2018

  Un  motiv ascuns al amenintarilor lui Kos adresate ministrului Justitiei Toader. Declaratiile oficialului sloven Drago Kos implineau pentru "Cazul Romania", rolul de instrument de presiune politica al Trilateralei GRECO-OECD-UNODC

  Foto&text: Traian Horia Pe 1 iunie a.c., un anume Drago Kos,  functionar la  Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), comenta abuziv o decizie a Curtii Constitutionale a Romaniei (cea care confirmase practic revocarea din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi) si ameninta ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader "va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare". Solicitata sa prezinte explicatii, OECD transmitea ca "nu poate comenta pe tema modului in care afirmatiile acestuia au fost reflectate in presa din Romania". Tot ministrul Toader preciza un fapt care contura cate ceva din haosul existent la OECD: Kos nu este seful structurii anticoruptie din OECD si Kos nu vorbise in numele OECD. Daca nu este haos, iar la OECD stanga nu stie ce vorbeste in public dreapta, atunci ce putea fi? Putea fi vorba, desigur, de un plan pe care declaratiile publice ale lui Kos il implineau si care implineau, totodata, menirea de instrument de forta pe care o tainica alianta (GRECO-OECD-UNODC, trei organizatii manevrate prin aceleasi personaje, dar cu palarii diferite) si-au arogat-o in privinta unor state "neascultatoare" din Uniunea Europeana. Altfel spus, Trilaterala nu era neaparat o adunare solemna de stiintifici cat, in primul rand, un  instrument de presiune politica: anterior, UNODC fusese moderator pentru discursul sefei DNA, Laura Kovesi la tribuna ONU, iar GRECO exprimase "ingrijorari" in privinta Legilor Justitiei si a revocarii lui Kovesi. Sosise trenul OECD. Cine este Kos Drago Kos si-a inceput cariera ca politist in Slovenia in anii 80 si este absolvent de Drept la Ljubljana, in 1983- cand tara sa natala era inca parte a Iugoslaviei comuniste, cu examen dat pentru Barou in 1991.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-16-iunie-2018/

 • Data postare: 14.06.2018 22:12:49

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de vineri, 15 iunie 2018

  Sa lesin nu alta! Taranii lui Marin Preda se abonau la ziare quality ca sa citeasca dezbaterile din Parlament!

  La una dintre mesele din fata, repartizate ziarelor, o doamna in negru, slabuta, ochelarista, citeste Miscarea. In drum spre usa, bag seama la titlul publicatiei, rasfatata pe un stativ special conceput pentru a servi ziarelor si revistelor. La intoarcere, ma uit din nou la publicatia deschisa la pagina intii. Trec de locul respectiv, in drum spre locul meu, 85, si deodata, dupa citiva pasi, ma intorc, ma apropii de doamna si-i spun ca la Miscarea era abonat Moromete. Ca un fel de cadou politicos, doamna ma flatiriseste cu alintarea ca am spirit de observatie. Ii spun cu acest prilej ca Ilie Moromete nu mai platise abonamentul la Miscarea de mult timp, cu toate acestea primea ziarul, in interbelic fiind aceasta moda, de a insista pe linga un abonat sa primeasca ziarul, chiar si daca acesta nu mai platea demult. Miercuri dimineata, decis sa-mi reamintesc din Morometii scena in care postasul ii arunca lui Ilie Moromete Miscarea peste gard, am cautat in folderul Carti din laptop romanul Morometii. Am gasit secventa: - Nea Ilie, ziarul! striga in clipa aceea postasul care trecea pe drum si care arunca din fuga cabrioletei ziarul peste gard. - Si mai face si politica! izbucni agentul in culmea nedumeririi. E abonat la ziar si foncierea nu vrea s-o plateasca. Adevarul era ca in privinta abonamentului Moromete platise o data un pol pentru o luna, si Miscarea ii venea de atunci, de aproape doi ani, pe gratis. Agentul porni furios spre poarta urmat de celalalt om, continuind: - Face politica! E abonat la ziar! Si impozitele nu vrea sa le plateasca. Lasa ca stam noi de vorba!

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-15-iunie-2018/

 • Data postare: 13.06.2018 22:31:58

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de joi, 14 iunie 2018

  Klaus Iohannis stie ca PSD-istii se scapa pe ei la gindul ca vor trebui sa-l suspende

  30 mai 2018. Un Comunicat al CCR informeaza publicul interesat ca, in sedinta din ziua respectiva, Plenul CCR a adoptat o decizie privind sesizarea de conflict juridic dintre Guvern si Presedintie in chestiunea propunerii de revocare a Codrutei Kovesi. Potrivit punctul doi al Comunicatului, CCR a decis cu majoritate de voturi ca: Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. Potrivit articolului 147, aliniatul 4, din Constitutie: Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Asa spune Constitutia. Ca deciziile sint obligatorii abia dupa publicarea in Monitorul Oficial. Legile nescrise ale statului de drept spun inca ca Presedintele Romaniei, garantul Constitutiei, garantul respectarii de catre cetateni a legilor tarii, trebuie sa dea un exemplu cetatenilor de cetatean care respecta Constitutia, legile tarii. Sub acest semn, Klaus Iohannis trebuia ca, in chiar seara zilei de 30 mai 2018, sa anunte in cadrul unei conferinte de presa c-a semnat Decretul. Ar fi fost un exceptional moment de lectie de democratie, absolut necesara intr-o tara al carei cancer se numeste nerespectarea Legii. De cum apare o lege, o procedura, romanii se grabesc sa gaseasca smecheriile pentru a o fenta. Klaus Iohannis a fost ales si pe temeiul ca e neamt. Ce-i defineste pe nemti prin raportare la moldo-valahi, care, vorba lui Raymond Nicolas Landry Poincaré, iau totul lejer?

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-14-iunie-2018/

 • Data postare: 12.06.2018 21:52:27

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de miercuri, 13 iunie 2018

  De ce nu vrea  Liviu Dragnea ca Klaus Iohannis sa fie suspendat? Ca sa nu ajunga Calin Popescu Tariceanu Presedinte!

  Scriam in numarul anterior ca semiesecul Mitingului PSD de simbata (daca organizarea a fost un succes, ruptura  dintre tribuna si demonstranti a fost un esec), si-a avut cauza in alegerea neinspirata a obiectivului. Cum sa stirnesti emotie impotriva unei abstractiuni, Statul Paralel? Dusmanul are, in psihologia colectiva, un chip, un nume, e o persoana, o persoana pe care s-o arati cu degetul si sa strigi militantilor Huiduiti aici! Trecind in revista avatarurile obiectivului la nivelul liderilor, aratam ca la un moment dat se optase pentru un miting de sustinere a Guvernului Viorica Dancila. Daca ar fi sa judecam cele trei obiective ale mitingului, singurul cu justificare intr-o stare de spirit era cel de sustinere a Guvernului Viorica Dancila: Plingerea penala depusa de Ludovic Orban impotriva Vioricai Dancila face parte dintr-un plan mai amplu, mesterit de Klaus Iohannis, de demitere a Guvernului PSD-ALDE. Se face deja luna de la depunerea plingerii. Din toate punctele de vedere, plingerea e o fantezie burlesca a liderului Opozitiei, o absurditate in genul unei plingeri penale impotriva lui Klaus Iohannis pe motiv ca e in spion pe Pamint al extraterestrilor in drum spre noi pentru a  ne cuceri.  O plingere precum cea a lui Ludovic Orban se respinge la nu mai mult de o zi de la depunerea ei. Seful DIICOT, luind-o in chip aiuristic pe urmele Codrutei Kovesi (pina la criza cu incheierea mandatului Horodniceanu a fost un exemplu de sef discret al procurorilor), a anuntat ca nu s-a inceput ancheta in rem, ca afacerea mai dureaza, ca trebuie ceruta parerea SRI (nu s-a cerut inca?!). Fiind vorba de o acuzatie de gravitatea Inaltei Tradari, se impunea solutionarea denuntului in procedura de urgenta. Fie prin clasare, fie prin deschiderea anchetei penale. Nu de alta, dar Romania are teoretic in fruntea sa o Inalt Tradatoare, care,  mai mult,  face vizite peste hotare, angajeaza tara in intelegeri care, iata, pot fi tot atitea noi acte de tradare. Taraganarea solutionarii se adauga pozitiei amabile a lui Klaus Iohannis fata de plingere si tacerii dubioase a SRI la provocarea care e plingerea. Asa cum am mai scris trebuie o mare iresponsabilitate din partea noii conduceri a SRI sa nu reactioneze la plingerea depusa de liderul Opozitiei, fie contrazicind-o, fie confirmind-o.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-13-iunie-2018/

 • Data postare: 12.06.2018 21:10:38

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de Breaking News, marti, 12 iunie 2018

  Klaus Iohannis are intrebari privind Motivarea CCR. Raspunsurile sunt langa el!

  In cadrul unei conferinte de presa tinute dinadins pentru a aduce amanunte despre pozitia sa fata de Motivarea CCR in chestiunea statutului procurorilor in lumina articolului 132 care stipuleaza ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei Klaus Iohannis a declarat ca desi mai are de citit un pic pentru a o intelege mai bine se mira ca Motivarea da ministrului Justitiei autoritatea de a controla procurorii, domnia sa stiind ca procurorii sint independenti, atit de independenti incit constituie o republica Republica Procurorilor. Klaus Iohannis e totusi profesor de Fizica de liceu. Pentru a gasi raspuns la intrebarile si nedumeririle stirnite de Motivarea CCR ar trebui sa apeleze la specialistii in Drept constitutional dintre consilierii de la Cotroceni. Specialista recunoscuta de multi drept o autoritate in materie de Drept constitutional e consilierul prezidential Elena Simina Tanasescu, Consilier Prezidential - Departamentul Reforma Institutionala si Constitutionala. Citez din prezentarea de pe site-ul Presedintiei: Elena-Simina Tanasescu Consilier Prezidential - Departamentul Reforma Institutionala si Constitutionala Elena Simina Tanasescu (n. 1968) este absolventa a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti (1991) si a obtinut titlul de doctor cu mentiunea « foarte bine cu felicitarile juriului » la Facultatea de drept si stiinte politice, Universitatea Aix-Marseille III, Franta (1997).

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-breaking-news-marti-12-iunie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori