Cautare bloguri

Ion Cristoiu

cristoiu

Link: http://www.cristoiublog.ro

Descriere: maestru ziarist care a trecut de la opinii pro-securiste privind revolutia din 89 si gaini care nasteau pui vii la a fi promotor al luptei anti-sistem de pe pozitii conservatoare

Ultimele postari

 • Data postare: 09.08.2017 19:55:29

  Gindul de joi, 10 august 2017

  Campania impotriva pensiilor speciale sau Cind Presa se prostitueaza pe gratis

  Sint intrebat de ce nu scriu despre pensiile nesimtite ale generalilor, cum fac mai toti cei care-si exercita din plin dreptul constitutional de a mizgali hirtia. Am ceva impotriva nevoii de minima egalitate sociala? Nu sint de acord cu oamenii nostri de cultura care sustin ca un tip care gidila cu penita e mai necesar societatii decit unul care spinteca burti cu baioneta? Fireste ca sint impotriva pensiilor speciale pentru generalii romani in timp de pace, fie si pentru ca acestia si-au exersat eroismul doar la marile crapelnite de Ziua nationala. Cred ca o societate moderna se verifica prin pretuirea acordata civililor si nu militarilor. Superioritatea militarilor asupra civililor se mai poarta in Caraibe, unde militarii se deosebesc de civili prin faptul ca semneaza cu stiloul, si nu cu destu. Mai cred, pentru a ma viri si eu intr-o ciorovaiala pe care o dibui, ca pensia trebuie stabilita exclusiv pe baza contributivitatii. Cit timp esti activ, in putere, dai statului o suma de bani. Ea are semnificatia unei depuneri la banca pentru a fi folosita de cei iesiti la pensie, care, la rindu-le, au depus la banca viitorimii. Cind iesi la pensie, iti iau locul la contributie cei activi, in putere. Din acest punct de vedere, mi se pare corect ca toti cei activi sa contribuie la fondul de pensii si evident ca toti cei care n-au contribuit sa nu primeasca pensii.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-10-august-2017/

 • Data postare: 08.08.2017 22:48:42

  Gindul de miercuri, 9 august 2017

  Topul neroziilor facute/spuse cu ochii larg deschisi Cod rosu de prostie! Generalii SRI proaspat pensionati pot vorbi acum liber in public!

  1.  La Festivalul de Film si Istorii de la Risnov, un documentar despre ISIS a fost urmat, potrivit paginii de Facebook a manifestarii, de un panel despre Globalizarea terorismului, sustinut de general de brigada (r) Sorin Gabriel Cozma, fostul sef al Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din Serviciul Roman de Informatii. Proaspat pensionat din SRI, generalul a infiorat opinia publica interna si internationala cu aceasta viziune apocaliptica despre o Romanie luata cu asalt de imigranti: Valurile de imigranti vor lovi si Romania. E Romania pregatita sa primeasca 500.000 de musulmani? Vorbim de femei, copii, oameni normali care au patimit foarte mult in tarile lor. Vom fi sau nu pregatiti? Va trebui sa dam un raspuns la problema aceasta. Avem o lipsa de forta de munca acuta. Istoric, Romania nu s-a mai confruntat cu asemenea pregatita (sic!). Sintem pregatiti sa facem switch-ul? Autorul acestei viziuni de OTV al geopoliticii e nimeni altul decit fostul sef al unuia dintre cele mai importante Directii din SRI. Serviciul Roman de Informatii tine de ceea ce de la sumerieni incoace se numeste Intelligence. Activitatile de Intelligence, cum le zice si porecla, presupun inainte de toate punerea la lucru a capului.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-9-august-2017/

 • Data postare: 07.08.2017 22:20:09

  Gindul de marti, 8 august 2017

  O aventura: Descoperirea unui neamt in Germania!

  Acest articol nu e o luare de pozitie. E pur si simplu o constatare Inca de la Dusseldorf, de la aterizare, in drum spre Aachen, impreuna cu sotia ne-am lansat intr-o veritabila aventura: Descoperirea, in Germania, a nemtilor! – Uite un neamt! exclama sotia, vazind pe strada un tata blond, cu doi copii blonzi. – N-as fi atit de sigur, raspund eu. Si daca e un turc vopsit, care a facut copii cu o nemtoaica? Nu e lucru prea lesne azi sa descoperi nemti in Germania. Spatiul public e plin de turci, chinezi, asiatici in general, locuitori din Est (rromii nostri), arabi si araboaice, pakistanezi, thailandeze, negri si, evident, emigrantii din ultimele valuri - sirieni, afgani si irakieni. Pe cei din valul Mama Merkel ii recunosti usor. Sint tineri, cu barbuta, umbla in grup, cu aerul ca sint in cautarea a ceva de violat, fara femei si copii. Familiile vor fi aduse mai tirziu. Soferul care ma duce de la aeroportul Dusseldorf la Gara e turc. – Sinteti din Turcia? il intreb citind pe ecuson numele Ahmet. – Din Turcia, raspunde el mindru. La Aachen, ca sa cumparam abonament la autobuz, intram intr-un chiosc care vinde ziare dar si loto. La ziare e o juna din Asia. La Loto, o batrina, mama sau bunica asiatica. Vorbeste prost germana. De engleza n-are habar.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-8-august-2017/

 • Data postare: 06.08.2017 23:03:19

  Gindul de luni, 7 august 2017

  Teodor Melescanu – purtatorul de cuvint al lui Klaus Iohannis in materie de politica externa

  Joi, 4 august 2017, ministrul nostru de Externe, Teodor Melescanu, a acordat un interviu postului tv Digi 24. Fiind departe de tara, intr-o vacanta de documentare, n-am putut urmari dialogul in direct pe micul ecran. M-am dat insa peste cap pentru a face rost de Stenograma emisiunii, publicata de excelenta agentie a Radioului public, RADOR, singura agentie care se ingrijeste de reproducerea in scris a unor interviuri date nu numai RRA, dar si posturilor tv, de demnitari importanti ai statului roman. Ma numar printre putinii publicisti preocupati de Lumea de dincolo de granitele tarii si, evident, de politica externa a Romaniei intr-un context planetar tulbure din cauza Balamucului incercat de America de la venirea a starletei Donald Trump la Casa Alba. Acesta a fost un motiv al grabei mele de a citi interviul dat de Teodor Melescanu. Au fost insa si alte motive:

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-7-august-2017/

 • Data postare: 06.08.2017 00:18:40

  Gindul de duminica, 6 august 2017

  Eu, in carne si oase, citind o carte adevarata linga o juna de bronz care citeste o carte de bronz

  In calatorii mele peste hotare, toate calatorii de lucru si nu de odihna (aici la Aahen, cum ii spun nemtii, Aix- la-Chapelle, cum ii spun francezii, trudesc mai rau ca in tara, sub constringerea unui program pe care l-am alcatuit astfel incit sa vad cit mai mult intr-o anume perioada de timp), nu obisnuiesc sa ma fotografiez cu obiective turistice in spate si cu atit mai putin de git cu variantele in bronz sau in marmura si prin asta incapabile sa protesteze, ale marilor oameni ai trecutului. N-am inteles niciodata graba unora de a se trage in poza si de a pune imediat poza pe Facebook, ca sa vada cei ramasi in tara ca ei sint in vacanta, pe meleaguri straine, si evident sa moara de ciuda. Fotografia de mai sus ma surprinde asezat linga o juna de bronz care citeste o carte de bronz. Se intelege ca lectura mea tine de regia de tras in poza, ceva gen, Mircea, fa-te ca lucrezi! De ce am facut exceptie de data asta de la regula de a nu ma fotografia in posturi de turist tipic? Din doua motive:

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-6-august-2017/

 • Data postare: 04.08.2017 23:48:54

  Gindul de simbata, 5 august 2018

  Minune! Ne-a raspuns un Serviciu Secret!

  Ca urmare a unui articol semnat de corespondentul nostru la Londra Traian Horia, precum si a unei solicitari facute de acesta, DGPI – Serviciul Secret al Ministerului de Interne – ne-a trimis un raspuns, pe care-l publicam in virtutea Dreptului la replica. Gata sa ne facem cruce in fata minunii (multe alte institutii obligate intr-o masura mai mare decit DGPI sa fie transparente trateaza cu fundul articolele care le vizeaza), nu pot sa nu remarc titlul solemn dat lui Traian Horia – Jurnalist corespondent al publicatiei cristoiublog.ro – si, evident, inscrierea acestui blog in rindul publicatiilor Lumii, lucru la care nici eu nu m-am gindit.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-5-august-2018/

 • Data postare: 04.08.2017 00:55:49

  Gindul de vineri, 4 august 2017

  Tudor Arghezi: Toate vorbele de ocara sint feminine. De ce oare?

  Recitind Publicistica lui Arghezi, am dat peste tableta Feminin, masculin, publicata de Tudor Arghezi in Adevarul din 16 august 1946. Citisem aceasta tableta in colectia ziarului Adevarul de la Biblioteca Academiei Romane pe vremuri, cind lucram la Istoria literaturii proletcultiste. Unul dintre capitolele cartii urma sa se intituleze Schimbarea fata de Arghezi si se referea la trecerea Regimului comunist de la zimbete seducatoare fata de marele poet intre 1944-1947 la incruntari amenintatoare si nu peste mult timp la aplicarea bitei. Inscriam aceasta tableta in seria textelor scrise de un publicist sub Sabia lui Damocles care e obligatia de a scrie zilnic la gazeta, lucru infernal, mai ales cind publicistul, asemenea lui Arghezi - colaborator al Adevarului de dupa 1946, trebuie sa ocoleasca subiectele politice, singurele care dau hrana zilnica unui condei: In perioada 1946-1947, incepind cu Ochi inghetati“ (14 aprilie 1946) si terminind cu De anul nou“ (31 decembrie 1947), tabletele lui Arghezi din Adevarul apartin unui genial publicist, in stare sa faca literatura din orice. Fel de fel de subiecte cad sub condeiul cronicarului cotidian: doi ani de la moartea lui Minulescu (O comemorare“, 17 aprilie 1946), profesia de scriitor (O profesiune hilara“, 19 mai 1946), genul feminin al injuraturilor (Feminin, masculin“, 16 august 1946), locul prostului in istorie (Adam et comp.“, 31 august 1946), covrigul ca subiect literar (Covrigul“, 5 octombrie 1946). Intr-adevar, asa cum imi dau seama acum, cind citesc publicistica lui Arghezi din anii 1944-1947 fara un scop anume, pur si simplu din placere, tableta Feminin, masculin da seama de geniu unui publicist de a face literatura din orice.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-4-august-2017/

 • Data postare: 02.08.2017 23:31:10

  Gindul de joi, 3 august 2017

  Negustoria  dintre PSD si Klaus Iohannis sta la baza mult anuntatei OUG privind pensiile speciale

  In Topul neroziilor facute/ spuse cu ochii larg deschisi dintr-un numar anterior asezam decizia de eliminare a pensiilor speciale, deocamdata doar anuntata, printre faptele apartinind politicii lui nitam-nisam, tipica PSD dupa alegerile din 11 decembrie 2016: Eliminarea pensiilor speciale e una dintre acele masuri pe care un partid politic o promite in campanie si mai ales una inscrisa in programul politic al unui partid. Nici in campanie, nici in cele sapte luni scurse de la victoria din 11 decembrie 2016, PSD n-a suflat o vorba despre eliminarea pensiilor speciale ca masura tinind de o viziune asupra societatii romanesti. In aceste conditii, acum, la sfirsit de iulie, in toiul vacantei, PSD anunta eliminarea pensiilor speciale prin Ordonanta de urgenta si nu prin lege, cum ar trebui. Asistam la un nou exemplu de politica poreclita de mine a lui nitam-nisam. Cind te astepti mai putin, fara o minima pregatire publica, ba chiar invaluita in cel mai profund secret, se ia o masura radicala intr-un domeniu social-economic. De ce se elimina pensiile speciale prin Ordonanta de urgenta acum si nu peste peste citeva luni? De ce nu s-au eliminat pina acum? Intrebarilor puse mai sus trebuie sa le adaugam alte citeva, ivite din desfasurarea ulterioara a evenimentelor: 1, De ce Ordonanta de urgenta va stabili intrarea in vigoare a masurii abia peste o luna si ceva, pe 15 septembrie 2017? E o intrebare legitima ivita din explicatiile date de liderii PSD, e drept mai mult in soapta, decit in gura mare. Sistemul de pensii nu mai suporta sumele mari ce trebuie date beneficiarilor de pensii speciale. Daca e asa, judecind dupa valul de pensionari din Sistemul de forta, intrarea in vigoare a masurii abia pe 15 septembrie da posibilitatea beneficiarilor de pensii speciale dupa legea prezenta sa iasa la pensie cu sume uriase. PSD sustine ca aceste pensii, obtinute pina in 15 septembrie, ca si cele obtinute deja, nu vor fi micsorate dupa intrarea OUG in vigoare.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-3-august-2017/

 • Data postare: 01.08.2017 21:18:28

  Gindul de miercuri, 2 august 2017

  O ciudatenie in lumea politica romaneasca: Saracia lui I. G. Duca

  In ultimul meu popas la Sinaia, am simtit nevoia sa revad placa comemorativa de pe peretele Garii, care aminteste de decenii ca pe peron a fost asasinat in seara lui 29 decembrie 1933 premierul Romaniei pe numele sau I.G. Duca: In acest loc a fost asasinat I.G. Duca, presedinte al Consiliului de ministri. Jertfa iubirei sale de neam si tara. 29 Xll 1933. Ori de cite ori vad placa comemorativa, pe linga eterna intrebare Cum dracu a fost impuscat ditamai premierul in plina gara? imi vin in minte amanuntele despre saracia lui I.G. Duca, neobisnuita nu numai la politicienii de azi, dar si la cei din anii interbelici. Am gasit timp intr-una din seri sa rasfoiesc o carte luata de la un anticar din Piata Amzei, furata de la BCS (asa scrie pe cota, o fi vorba de Biblioteca Centrala de stat de pe vremuri?) si pusa deoparte in vederea repartizarii in biblioteca mea de acasa. Se intituleaza In halat si papuci si cuprinde un prim volum din reportajele de viata personala publicate duminica de duminica in revista Incotro? publicatie de informatie si satira politica, economica si artistica, aparuta – zice prefata la carte – in iunie 1931. Prezintare la primul volum explica originalitatea posturii de in halat si papuci:

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-2-august-2017/

 • Data postare: 31.07.2017 22:32:54

  Gindul de marti, 1 august 2017

  Topul neroziilor spuse/facute cu ochii larg deschisi: Cui serveste Scandalul Rogozin? Lui Klaus Iohannis, interesat sa justifice achizitionarea de rachete Patriot second hand in numele pericolului rusesc

  1. In timp ce avionul de cursa Moscova – Chisinau, in care se afla vicepresedintele rus, Dimitrie Rogozin, a trecut nestingherit prin spatiul aerian al unor tari membre UE, unele, precum Polonia, legendare pentru anti-rusismul lor, Romania a gasit de cuviinta sa-i interzica survolul. Ce a urmat acestei decizii e deja cunoscut. Dimitrie Rogozin, instrumentul numarul unu al lui Vladimir Putin in materie de provocari internationale, a facut suficient de mare taraboi pentru convinge opinia publica din Rusia ca Romania e pe post de maidanez al Occidentului in agresiunea acestuia fata de Rusia. Fireste, amenintarile lui Dimitrie Rogozin tin de spectacolul de sunet si lumini regizat de Moscova in cadrul uriasei campanii menite a crea imaginea unei Rusii incercuite de Dusmanul strain. Daca e vorba de actiuni impotriva Romaniei, Moscova nu apeleaza la cele pe fata preferind diversiunea secreta prin reteaua din Romania si negocierea cu noua Inalta Poarta, cea care, ca si Inalta Poarta de pe vremuri, foloseste tara noastra pe post de hamaitoare la gardul de Rasarit. Noi insa ne-am trezit implicati intr-un Scandal inutil, care a adincit credinta ca stabii din fruntea tarii sint innebuniti sa arate Portarilor de la cancelariile Marilor Puteri ca Romania e o sluga credincioasa. Buni cunoscatori ai realitatilor de peste Prut, unii analisti au aratat ca decizia Romaniei a fost luata pentru a face jocurile lui Plahotniuc, Chiaburul numarul unu al Republicii Moldova, interesat ca zbanghiul Rogozin sa nu ajunga la Chisinau, dar suficient de smecher ca sa nu i-o interzica el. Asa ca Plahotniuc si-a facut jocurile cu ajutorul nostru. Eu insa cred ca alta e explicatia interzicerii, dictate de Klaus Iohannis. Presedintele e innebunit sa-si achite datoria fata de Donald Trump pentru batutul pe umar: Cele 3,9 miliarde de dolari pentru rachete Patriot la mina a doua, luate de la Israel, una dintre cele mai ticaloase afaceri cu armament din Istoria Romaniei de la escrocheria Fokker pusa la cale de printul Carol pe vremea regelui Ferdinand. Daca nu se achita, zbanghiul de Donald Trump, cel care pune un pret urias pe loialitate, il injura pe Twitter. Va imaginati ce dezastru in Romania ar fi pentru Klaus Iohannis o astfel de lovitura?

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-1-august-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori