Cautare bloguri

Ion Cristoiu

cristoiu

Link: http://www.cristoiublog.ro

Descriere: maestru ziarist care a trecut de la opinii pro-securiste privind revolutia din 89 si gaini care nasteau pui vii la a fi promotor al luptei anti-sistem de pe pozitii conservatoare

Ultimele postari

 • Data postare: 25.04.2019 00:22:02

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul lui Cristoiu de joi, 25 aprilie 2019

  Taraboiul remanierii are o victima electorala: USR+PLUS

  Noua remaniere: Guvernarea PSD – balamuc cu acte-n regula, acesta e titlul comentariului meu de pe cristoiublog.ro din 22 aprilie 2019. De ce balamuc ? Am argumentat pe larg aceasta apreciere in mai multe emisiuni tv si mai ales in textul de pe blog. Rezum aici, pentru ca sa fie mai bine intelese, nedumeririle mele iscate de noua decizie a CExN privind remanierea a trei ministri : Remanierea Rovanei Plumb si a Nataliei Intotero pe motiv ca sint pe lista candidatelor la europarlamentare, pe locuri in fata si, asadar, cu sanse de a se numara printre cistigatoare, n-are nici o justificare din toate punctele de vedere. Mai intii, pentru ca abia dupa doua luni de la alegeri cei validati de alegatori pot opta daca sa mearga sau nu la Bruxelles. Asta in conditiile in care, orice ar spune sondajele, nici un candidat n-are siguranta ca va trece de examenul scrutinului. Ce nenorocire ar fi fost daca Rovana Plumb si Natalia Intotero ramineau ministre? Nici una. E greu de crezut ca PSD ar fi pierdut la scrutin din nemultumirea electoratului ca doua candidate au facut campanie in timp ce erau si in functii de demnitar. Nici a treia remaniere, a lui Tudorel Toader, nu are vreun un temei. Asa cum am mai scris, Tudorel Toader era un bun paratraznet in ofensiva PSD pentru modificarea Justitiei. I s-a reprosat ca a tot aminat OUG pentru modificarea Codurilor, din care cauza ele au stagnat in Parlament. Intre timp Parlamentul a votat in doi timpi si trei miscari modificarea Codurilor prin procedura de urgenta. De ce mai trebuia remaniat Tudorel Toader ? Mai scriam ca noua remaniere e un veritabil balamuc si pentru ca nu demult, pe 21 februarie 2019, s-a incheiat epopeea ultimei remanieri, incepute pe 19 noiembrie 2018. Timp de trei luni, si pentru ca Klaus Iohannis a boicotat cit a putut, spatiul public romanesc a fost acaparat de epopeea remanierii, colorate puternic de tema Razboiului intre Palate. Pe 25 martie 2019, Liviu Dragnea anunta public o noua remaniere. Pina pe 17 aprilie 2019, in spatiul public se discuta numai despre noua remaniere. Aparitia celui de a-l treilea remaniat, Tudorel Toader, amplifica taraboiul schimbarilor. Dupa 17 aprilie 2019, opinia publica a urmarit cu pasiune de roman politist demisioneaza sau nu Tudorel Toader.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/gindul-lui-cristoiu-de-joi-25-aprilie-2019/

 • Data postare: 24.04.2019 00:43:15

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul lui Cristoiu de miercuri, 24 aprilie 2019

  Aminarea in Dosarul Udrea – Binomul a devenit mai inteligent in implicare sa in Justitie

  Pentru emisiunea sa de la Mediafax, in perspectiva postului Smart Tv, Marius Tuca mi-a luat un interviu de aproape trei ore. Il va posta, despartit in fragmente, pe Mediafax. Pina atunci viata ma impinge sa divulg una dintre marturisirile mele din dialogul inregistrat deja. N-avea cum sa nu vina vorba intr-un taifas cu mine, mai ales intr-unul condus de Marius Tuca, despre Elena Udrea. Nu stiu cum si prin ce voi ramine eu in istoria postdecembrismului. Judecind dupa multe interventii care mi se cer, mai mult ca sigur, ca detinator al Jurnalului politic al Elenei Udrea, da. Despre Elena Udrea am sustinut in discutia cu Marius Tuca aceste teze cu putere de axioma pentru mine: Elena Udrea a fost si este un talent politic de exceptie. Asa cum am mai scris, relatia aparte cu Traian Basescu a dat nastere imaginii unei femei care a ajuns ce a ajuns datorita acestei relatii. Eu cred insa ca Elena Udrea ar fi ajuns mult mai sus decit locul in care a fost daca ar fi ramas pe cont propriu. Jurnalul cel putin dezvaluie o personalitate puternica, de sine statatoare, in unele momente mai lucida, prin scepticism feminin, in privinta celor care-l urmareau pe Traian Basescu plini de surisuri baloase pe fata ascunzind la spate pumnalul uns cu otrava. Daca ma gindesc la ce batraciene sint multe dintre femeile de azi din politica, am toate motivele sa depling pierderea suferita de clasa noastra politica prin scoaterea din joc a Elenei Udrea. Elena Udrea a avut de suferit enorm dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni. Cu toate acestea, Elena Udrea a fost si pare a fi in continuare loiala fostului presedinte.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/gindul-lui-cristoiu-de-miercuri-24-aprilie-2019/

 • Data postare: 23.04.2019 01:12:09

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul lui Cristoiu de marti, 23 aprilie 2019

  Cine va fi Volodomir Zelensky al prezidentialelor de la noi? Cumva, Codruta Kovesi?

  Volodimir Zelensky a cistigat la scor turul al doilea al prezidentialelor din Ucraina. Depesele agentiilor de presa semnaleaza, inca din titluri, meseria de actor de comedie a noului presedinte. Cele mai multe ocolesc formula actor de comedie, onorabila in felul ei, pentru a se deda la formule din start minimalizatoare, daca nu chiar batjocoritoare: Comediant, comic, clovn. Continutul depeselor adauga alte citeva note ale victoriei, pentru a face din ea un Breaking news planetar: Volodimir Zelensky un ageamiu desavirsit intr-ale politicii. S-a afirmat inainte de inscrierea in cursa printr-un serial tv de comedie in care a interpretat rolul unui marunt profesor de Istorie care ajunge printr-o intimplare presedintele Ucrainei si face si drege pe placul poporului, mai ceva decit Alexandru Ioan Cuza din scrierile publicitare gen Ocaua lui Cuza. A invins in al doilea tur pe nimeni altul decit presedintele in exercitiu, Petro Porosenko, politician cu douazeci de ani vechime pe scena publica din Ucraina. Acestor note, scoase in evidenta de presa lumii, pentru a marca surpriza produsa de alegerile prezidentiale din Ucraina, noi, care incercam sa trecem dincolo de senzationalismul ieftin, le adaugam altele, menite a ne oferi o imagine a intimplarii din Ucraina: Nu numai Petro Porosenko e victima lui Zelensky, daca ar fi sa vorbim de un esec al politicienilor de traditie, dar si Iulia Timosenko, pina nu demult un fel de Codruta Kovesi a Ucrainei pentru propaganda sub acoperire de gazetarie a serviciilor secrete din Vest. Petro Porosenko si Iulia Timosenko, umiliti de aceste prezidentiale, au fost si sint oamenii Vestului in Ucraina de dupa Maidan, de o supunere la toate poruncile din cancelariile occidentale echivalenta necrinirii unui iobag din Rusia tarista.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-23-aprilie-2019/

 • Data postare: 22.04.2019 22:18:32

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Invitatii cristoiublog.ro – Ionut Cojocaru

  De procurori, nici revolutiile nu scapa

  1989 a fost anul marilor schimbari politice in Europa. Regimurile socialist-totalitare din Europa de Est s-au prabusit ca intr-un joc de domino. Schimbarile de regim nu au fost intamplatoare ci au avut legatura cu modificarea raportului de forte intre marile puteri. Evident, problemele cu care se confrunta Uniunea Sovietica erau evidente, ceea ce au dat speranta statelor aflate in sfera sa de influenta de a lupta pentru schimbare. Istoric, putem observa ca in secolul nationalitatilor, cand imperiile erau in metastaza, nationalitatile din Balcani au reusit sa lupte pentru independenta statelor lor. Rezulta din aceste exemple ca atunci cand sistemul este consolidat, orice urma de rezistenta nu prinde contur. Astfel, ceea ce a incercat sa faca Mihail Gorbaciov cu Uniunea Sovietica, era evident o utopie. O slabire a masurilor  represive nu se putea solda decat cu dezintegrarea U.R.S.S. Pentru a intelege cum s-a dezintegrat Uniunea Sovietica, postez mai jos un fragment din memoriile marelui democrat W. Churchill care explica cum statele din zona Europei de Est au intrat in sfera de influenta a lui Stalin: In timp ce se traducea aceasta, eu am scris pe o coala de hartie: Romania: Rusia – 90%; Ceilalti – 10%; Grecia: Marea Britanie (de acord cu S.U.A.) – 90%; Rusia – 10%; Iugoslavia: 50% – 50%; Ungaria: 50% – 50%; Bulgaria: Rusia – 75%; Ceilalti – 25%. Am impins hartia asta spre Stalin, care intre timp auzise traducerea. A urmat o mica pauza. Apoi a luat creionul lui albastru si a facut un mare semn aprobator si ne-a dat-o inapoi. S-a stabilit totul intr-un timp nu mai lung decat a durat ca sa punem pe hartie. In 1985 ajunge sa conduca destinele Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov. Liderul rus a primit premiul Nobel pentru Pace deoarece intr-un timp scurt a reusit sa dezintegreze Uniunea Sovietica, fara sa vrea si sa ofere spatiu vital statelor capitaliste. Relatiile lui Nicolae Ceausescu cu Gorbaciov nu au fost niciodata pozitive. De aceea, in 1989 cand Nicolae Ceausescu se confrunta cu ostilitatea romanilor, liderul rus il privea cu dispret. Despre episodul in care Boris Eltin a tras cu tunurile in Parlamentul rus, Gorbaciov a scris in memoriile sale:

  Link: https://www.cristoiublog.ro/invitatii-cristoiublog-ro-ionut-cojocaru-4/

 • Data postare: 22.04.2019 01:08:52

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul lui Cristoiu de luni, 22 aprilie 2019

  Desi e dublu plecat din functia de ministru, Tudorel Toader ramine ministru! Gratie Vioricai Dancila

  Din cite si-au dat seama cititorii mei, mai precis cititorii-telespectatori, cind ma aflu in dialog direct cu un fost demnitar folosesc formula – de politete interbelica – domnule ministru sau domnule premier sau chiar domnule presedinte. M-am adresat si ma adresez, chiar si in afara spatiului mediatic, lui Traian Basescu, cu domnule presedinte si lui Victor Ponta cu domnule premier. Asta si deoarece, pentru mine, ca Istoric al clipei si ca Istoric, ocuparea unei functii de demnitate, chiar daca ai parasit-o de buna voie sau silit de imprejurari, te inscrie in istoria functiei respective, capitol din Istoria Romaniei. N-am avut pina acum nici un dialog tv cu Tudorel Toader. Tudorel Toader e o personalitate in lumea noastra politica prin originalitatea punctelor sale de vedere, scutite de ascultarea oarba a indicatiilor pe linie ierarhica si prin urmare capacitatea de a conferi orizont teoretic functiei trecatoare. Prin urmare un taifas tv cu domnia sa e chiar pentru moderator o lectie gratuita de Drept aplicat. Stiind asta, am incercat sa ma strecor si eu ca mina a doua in discutiile avute de Tudorel Toader cu moderatori de la TVR, Antena 3 si Romania Tv. De fiecare data, asemenea unui paznic de far, Tudorel Toader a sesizat tentativa si a contracarat-o fara discutie. Daca printr-o imprejurare de Sci-Fi as avea o discutie tv cu domnia sa, m-as pomeni intr-o mare incurcatura. Ii voi spune, desigur, domnule ministru. Ii voi spune, domnule ministru, sub semnul politetii interbelice, prin care toti fostii demnitari sint pentru mine eterni demnitari sau sub semnul luarii in seama a unui adevar si anume ca Tudorel Toader mai e ministru al Justitiei? Incurcatura izvoraste din situatia ambigua a lui Tudorel Toader. Desi e dublu plecat din functia de ministru, Tudorel Toader ramine ministru!

  Link: https://www.cristoiublog.ro/gindul-lui-cristoiu-de-luni-22-aprilie-2019/

 • Data postare: 21.04.2019 20:54:42

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Invitatii cristoiublog.ro – Constantin Solga

  In ziua de astazi, daca votati PNL este ca si cum votati PSD

  Scurt istoric
  Frontul Salvarii Nationale a fost transformat in partid politic, la 6 februarie 1990. Apoi, in martie 1992, imediat dupa alegerea lui Petre Roman ca presedinte, partidul se scindeaza. Astfel, urmasii PCR-ului au infiintat Frontul Democrat al Salvarii Nationale (FDSN), actualul Partid Social Democrat (PSD), iar, la 11 mai 1993, continuatorii Securitatii au schimbat numele FSN in Partidul Democrat. Asadar, foarte pe scurt, in acest fel a aparut stanga si dreapta de factura romaneasca.
  In mod natural, nomenclaturistii si activistii au creat un partid de stanga, iar ofiterii de informatii si colaboratorii Securitatii deveniti oameni de afaceri, dupa o ratacire socialista, s-au pozitionat la dreapta.
  Situatia actuala
  PDL a fuzionat cu PNL, la 26 iulie 2014. S-au contopit unii cu altii intr-o miscare aparent dificila, insa faptele demonstreaza ca fostul Partid Democrat a ales schimbarea/interesul de moment intotdeauna rapid, fara mustrari de constiinta. Iesirea din zona de confort este caracteristica lor. Astazi fac parte din Internationala Socialista, maine trec la popularii europeni, iar prin fuziune ii racoleaza si pe liberali de la grupul ALDE.  Observam ca in timp ce la PNL se gasesc ramasite din toate doctrinele la USR, de exemplu, bate vantul.
  Solutia pe termen lung pentru Romania: PNL sa (re) fuzioneze cu PSD
  Toate partidele mainstream din Romania s-au asociat la guvernare, in toate variantele posibile.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/invitatii-cristoiublog-ro-constantin-solga-3/

 • Data postare: 20.04.2019 21:45:21

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul lui Cristoiu de duminica, 21 aprilie 2019

  Gandurile lui Cristoiu: In cazul Dragnea, aparenta trimitere a mingii de la Inalta Curte la CCR este o diversiune ca sa nu stim cine-l ajuta

  Ion Cristoiu spune ca este un interes ca opinia publica sa nu stie cine il ajuta pe Liviu Dragnea in procesul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman: CCR sau instanta suprema. Jurnalistul a afirmat, la emisiunea Gandurile lui Cristoiu, ca in niciun caz CCR nu va accepta sa-l ajute pe liderul PSD. Curtea Constitutionala este o piesa forte pentru interesele strategice ale Romaniei, iar sesizarea care i-a fost trimisa spre solutionare privind completurile specializate de 3 face parte dintr-o diversiune, spune jurnalistul. Cred ca este o diversiune de aparenta trimitere a mingii de la Inalta Curte la CCR in asa fel incat noi sa nu stim care dintre cele doua il ajuta. In niciun caz, CCR nu va accepta pentru ca CCR este o piesa forte pentru interesele chiar strategice ale Romaniei. Poate sa vina un moment in care Curtea Constitutionala este ultima instanta si poate ai nevoie la un moment dat de o manevra a CCR sa blocheze ceva foarte important pentru Romania. Si-atunci se pastreaza diversiunea cu CCR, toata lumea e atenta la CCR, ce va face CCR, care la randul ei amana, si va fi strategia amanarii pana dupa prezidentiale. Garantez, a afirmat Ion Cristoiu. Jurnalistul a explicat ca se va recurge la strategia amanarii deoarece nimeni nu-si permite o condamnare sau o achitare a lui Liviu Dragnea pana dupa scrutinul prezidential de la sfarsitul acestui an.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/gindul-lui-cristoiu-de-duminica-21-aprilie-2019/

 • Data postare: 20.04.2019 21:37:54

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Invitatii cristoiublog.ro – Traian Horia (corespondenta de la Londra)

  Anti-Interviu
  Av. Aurelian Pavelescu, liderul PNTCD: Faptul ca GDS l-a premiat pe Lazar in plin scandal al dezvaluirilor dovada ca GDS face parte dintr-o adevarata retea de sustinere a sistemului de represiune comunista

  Cu liderul Partidului National Taranesc, avocatul Aurelian Pavelescu, omul impotriva caruia s-au plans 172 de magistrati activisti in aceeasi zi. Din depozitul en-gros si en-detail de coronite hastag rezist pentru tortionari, trecem spre o parola despre Augustin Lazar – tipul cu reeducarea de la Aiud, uns de Iohannis sa conduca Ministerul Public, apoi o cafea in Statul Paralel, un burger cu Trump, un loc eligibil pentru Cris Terhes si o speranta politica in plus pentru taranisti.
  Premierea lui Lazar? Sunt comandamente mai presus de vointa membrilor GDS
  Reporter: Grupurile rezist, ex-procurorul comunist Augustin Lazar- care veghea reeducarea detinutilor politici, premiati cu totii la Grupul de Dialog Social (GDS). Uau, ce se-ntimpla cu Soros in Romania: s-a suparat pe Stat ca vacarul pe sat?
  Aurelian Pavelescu: Faptul ca GDS l-a premiat pe Lazar in plin scandal al dezvaluirilor este cumplit. Gestul GDS reprezinta o cautionare morala, dincolo de vinovatiile, existente sau nu, de natura penala. Este dovada ca GDS face parte dintr-o adevarata retea de sustinere a sistemului de represiune comunista, chiar impotriva propriului Statut de functionare din 1990, care interzice asociatiei sa aiba vreo legatura de orice fel cu vechile structuri. Asumarea de a-l sprijini pe Lazar in mod deschis, in pofida probelor zdrobitoare, dovedeste ca este vorba despre comandamente care sunt mai presus chiar decat vointa actualilor membri GDS! Este cu neputinta ca acestia, de buna voie, sa consimta la o adevarata sinucidere morala in fata istoriei si a opiniei publice. Dincolo de orice simpatie sau antipatie politica, sustinerea lui Augustin Lazar de catre GDS este irationala. Inseamna ca miza din spatele acestei sustineri este mai mare decat existenta GDS. Sunt sigur ca GDS nu va supravietui ca institutie dupa acest gest, societatea romaneasca nu va ierta aceasta uriasa tradare, mai devreme sau mai tarziu. Ce se afla in spatele acestei decizii sinucigase moral, interesele care trebuie protejate?

  Link: https://www.cristoiublog.ro/invitatii-cristoiublog-ro-traian-horia-corespondenta-de-la-londra-11/

 • Data postare: 19.04.2019 19:42:49

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul lui Cristoiu de simbata, 20 aprilie 2019

  Prin Rechizitoriul in Dosarul Revolutiei se confirma oficial teza mea din mai 1990: Procesul Ceausestilor a fost o sinistra parodie judiciara

  A fost dat publicitatii Rechizitoriul Sectiei Parchetelor Militare nr. 11/P/2014 din 05.04.2019, in dosarul penal intitulat generic Revolutia Romana din decembrie 1989, intr-un cuvint, Rechizitoriul prin care Ion Iliescu a fost trimis in judecata sub acuzatia de Infractiuni impotriva umanitatii pentru crime comise in decembrie 1989. Printre aceste fapte se numara – potrivit Rechizitoriului – si asasinarea  lui Nicolae Ceausescu in urma unui proces simulat. Despre falsul juridic si politic urias care a fost Procesul Ceausescu am scris in ultimii 30 de ani in numeroase rinduri. Procesul de la Tirgoviste m-a preocupat atit ca Istoric al clipei, cit si ca Istoric. Sint primul lider de opinie din Romania care a denuntat procesul drept o parodie sinistra si a incercat sa descopere ce interese enorme atit interne, cit si externe au intrat in joc pentru eliminarea fizica a lui Nicolae Ceuasescu, fostul presedinte al Romaniei, cu pretul incredibil al compromiterii poporului roman ca popor salbatic, care-si omoara seful statului in ziua de Craciun si foloseste Justitia pentru a da spoiala legala unui asasinat. Comentariul prin care demontam sinistra parodie judiciara a fost publicat in ZIG-ZAG Magazin, 3-10 mai 1990 sub titlul DREPTUL LA APARARE. PARODIA UNUI PROCES. Rechizitoriul Parchetului, din care redau fragmentele dedicate Procesului de la Tirgoviste confirma spectaculos din punct de vedere oficial teza mea din mai 1990, teza pentru care la vremea respectiva am luat numeroase bastoane in spinare.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/gindul-lui-cristoiu-de-simbata-20-aprilie-2019/

 • Data postare: 19.04.2019 18:17:58

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Invitatii cristoiublog.ro – Julia Luca

  Picatura de cerneala care poate colora un pahar cu apa: experimentul ratat Romania fara lideri

  Cand rogi pe cineva sa iti vorbeasca despre istoria recenta sau mai indepartata a Romaniei, iti va segmenta discutia in functie de lideri. Iti va vorbi de epoca Ceausescu si mai putin de comunism, iti va vorbi de Iliescu si mai putin de tranzitie, iti va vorbi de Basescu, Ponta, Antonescu sau Dragnea si mai putin de democratie si jocurile ei. Romanul nu are nevoie de referiri la epoci istorice, cat de referiri la persoane concrete, asa cum nu isi imparte viata in decenii sau mandate, ci in amintiri legate de impactul direct sau indirect al unei personalitati asupra destinului propriu. Si asta pentru ca romanul are nevoie de lideri. Are nevoie sa personalizeze binele sau raul din viata lui, tragicul sau ridicolul trebuie sa aiba o fata umana. Si tocmai de aceea, putini dintre noi sunt aceia care se revendica ideologic, pe cand multimea celor care sunt basisti, dragnisti, iohannisti, ciolosisti, etc e tot mai mare. Iar, urmarind acest rationament, realizezi ca fluctuatia cotei de popularitate sau impactul electoral al unui partid este dependent de forta liderului care il reprezinta. Anii 2013 – 2014 sunt relevanti prin perspectiva esecului inregistrat de experimentul Romania fara lideri. Adica, o Romanie fara voce, o Romanie fara chip. Unul dupa altul, liderii puterii (ex: Ponta) sau cei ai opozitiei (ex: Antonescu) au fost trasi pe linie moarta din primul plan al politicii, la acestia adaugandu-se si multimea lidership-ului secundar al partidelor. Partidele au devenit treptat locuri in care nu se mai intampla nimic, iar stirile veneau din zona justitiei, zona care schimba de fapt si dinamica de putere intre fortele politice.

  Link: https://www.cristoiublog.ro/invitatii-cristoiublog-ro-julia-luca-7/

Bloguri, Bloggeri si Cititori