Cautare bloguri

Ion Cristoiu

cristoiu

Link: http://www.cristoiublog.ro

Descriere: maestru ziarist care a trecut de la opinii pro-securiste privind revolutia din 89 si gaini care nasteau pui vii la a fi promotor al luptei anti-sistem de pe pozitii conservatoare

Ultimele postari

 • Data postare: 18.10.2017 21:15:29

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de joi, 19 octombrie 2017

  Isi da seama Mihai Tudose c-ar putea avea soarta unui alt alintat al Sistemului: Gabriel Oprea ?!

  Si  TeFeList  sa fii (adica un tip ale carui ginduri sint  pregatite  de altii in bucatarii  secrete, de unde ii sint livrate, ca sa le  zbiere la mitinguri sau pe  facebook) si tot ti-ai da seama ca  Mihai Tudose  nu e premierul PSD, cum ii place sa se alinte, ci premierul lui Klaus Iohannis. Profitind de Criza artificiala  care a fost debarcarea lui Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis i-a impus lui Liviu Dragnea un   produs  nemijlocit al pepinierii SRI. Un student intirziat altoit cu epoleti. Prin votul dat lui Mihai Tudose, majoritatea parlamentara PSD a acceptat predarea Guvernului, cu premier cu tot,   ca intr-o capitulare neconditionata, Sistemului condus de Klaus Iohannis. Un timp Mihai Tudose a stat in adormire, cum se intimpla cu toti agentii serviciilor secrete. Pina cind s-a apasat pe buton. Cele  doua ministrese, care ascultau doar de Gruparea mafiota  a lui Liviu Dragnea, trebuiau sa plece pentru a lasa locul unor  oameni  dispusi sa dea din ciolanul   Bugetului sau al Fondurilor europene  si altor Grupari  mafiote. La un moment dat, sub pretextul cusut cu ata alba, al unui sondaj,   Mihai Tudose   a cerut plecarea  penalelor din Guvern. Daca asta nu se intimpla, el demisioneaza.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-19-octombrie-2017/

 • Data postare: 17.10.2017 22:16:16

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de miercuri, 18 octombrie 2017

  Una din marile enigme postdecembriste: De ce se gudura PSD pe linga Klaus Iohannis, principalul adversar politic al partidului?

  Klaus Iohannis a semnat decretele de numire in functie a celor trei ministri propusi de PSD dupa sacrificarea celor doua penale si a unui incomod. Spre deosebire de multi tinatori de condei, eu n-am fost surprins de gestul prezidential. Intr-adevar, daca ar fi fost vorba de ceea ce Realitatea Tv si alte institutii din Reteaua de presa a Binomului, au numit, cu buze dulci, fermitatea lui Klaus Iohannis in lupta impotriva coruptiei, s-ar fi cuvenit sa-l respinga macar pe Paul Stanescu, intruchiparea PSD-istul oligarh. Numai ca, asa cum am mai scris, scoaterea din Guvern a celor doua ministrese pe motiv de convocare la DNA, n-are nici o legatura cu lupta impotriva coruptiei. Are legatura, desigur, cu lupta pentru teritoriu dintre gruparile mafiote din jurul diferitelor personaje de rang inalt – Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Klaus Iohannis – dar si din cele constituite in jurul generalilor corupti din Servicii. Negustoria dintre grupari a vizat pe toti cei trei propusi. Cum sa-l respinga presedintele pe Paul Stanescu? Ar fi insemnat sa incalce intelegerea in urma caruia SRI si-a plasat omul la Fondurile Europene, pusculita de care firmele sub acoperire ale SRI au nevoie ca de aer. E mai mult decit interesant alt lucru. In zilele cind se vehicula in presa ca presedintele ar putea sa le dea PSD-istilor cu tifla, nici un lider PSD (si cind spun asta nu ma refer la Mihai Tudose, acesta e lustragiul generalilor din SRI, nu lider PSD) n-a intervenit public pentru a a-l avertiza pe Klaus Iohannis ca pina la urma PSD si nu TeFeLe-ul a cistigat alegerile din decembrie 2016. Dimpotriva, liderii PSD, in frunte cu Liviu Dragnea s-au straduit cit au putut de tare sa se gudure pe linga Klaus Iohannis pentru a-l face sa semneze decretele.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-18-octombrie-2017/

 • Data postare: 16.10.2017 20:31:01

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de marti, 17 octombrie 2017

  Cum au jucat liderii PSD cu lacrimi in ochi intr-un film indian tare trist

  Duminica, 15 octombrie 2017, seara, Gabriela Firea a acordat un interviu postului Romania Tv. Printre altele, distinsa politiciana a vorbit de atmosfera unei reuniuni la a care a participat recent: Au fost si luari de pozitie cu lacrimi in ochi. E de necrezut, e strigator la cer sa vezi ca romanii au ales o majoritate si din trei in trei luni se inventeaza ceva. Au fost mesaje de unitate, la abandonarea orgoliilor personale din partea tuturor celor din partid. ( ). Lia Olguta Vasilescu si Doina Pana le-am rugat sa nu faca un astfel de gest, sa demisioneze. Sintem tristi ca s-a ajuns la o asemenea situatie. Gabriela Firea descrie o atmosfera vecina cu cea dintr-un film indian in care sotia vrea sa plece la altul, dar in timp ce-si face bagajele cintind si schitind pasi de dans, sotul incearca s-o convinga (doar cintind) sa nu-l paraseasca, deoarece o iubeste ca nimeni altul. Numai intr-un episod de film indian pot fi lacrimi in ochi, strigator la cer, abandonarea orgoliilor personale, toate incheiate cu propozitia sintem tristi. Numai ca Gabriela Firea nu se referea la un film de la Bollyood. Gabriela Firea se referea la sedinta CExN al PSD din 12 octombrie 2017. Cei care sustineau o atmosfera de pisa ochii nu erau Suraj si Muskan. Erau liderii partidului de guvernamint, cei care convinsesera poporul roman ca au forta de a conduce tara chiar si pe oceane politice tulburate. Secventa descrisa a facut parte din explicarea Crizei din partid din perspectiva lui Liviu Dragnea. Daca ne gindim ca simbata seara a fost prezenta la Romania Tv si Olguta Vasilescu, si tot pentru a aborda Criza politica, vom dibui ca e vorba de o operatiune de comunicare publica pusa la cale de Liviu Dragnea prin apropiati de-ai sai. Politiciana Gabriela Firea a scris si versuri. Nu pentru a da curs invataturii ca nu e om sa nu fi scris o poezie, ci pentru a se prezenta drept scriitor profesionist.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-17-octombrie-2017/

 • Data postare: 15.10.2017 21:42:55

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de luni, 16 octombrie 2017

  Cu sprijinul lui Klaus Iohannis, mai multe grupari mafiote au smuls o bucata din teritoriul detinut pina acum in exclusivitate de Gruparea Liviu Dragnea

  Vineri, 22 septembrie 2017, doua ministrese de anvergura din guvernul Tudose, sint convocate la DNA. Prin asta, potrivit unei traditii TeFeListe, cele doua au devenit peste noapte din persoane onorabile, niste penale. Spre deosebire de alte persoane inhatate de DNA, cele doua au o imagine publica pe deplin straina de suspiciunea de coruptie. Sevil Shhaideh are faima unei exceptionale functionare de stat. A fost si este o persoana discreta. N-a fost subiectul nici unei afaceri de cancan, nu si-a afisat luxul, nu stim daca e bogata sau nu. O imagine exceptionala are si Rovana Plumb. Intre liderii PSD, Rovana Plumb trece drept o femeie politician eleganta, moderna, europeana. Nu-si afiseaza luxul. N-a fost acuzata de presa de imbogatire peste noapte. De fapt si Sevil Shhaideh si Rovana Plumb n-au fost acuzate de DNA de afaceri de coruptie in urma carora s-ar fi imbogatit pe seama statului, ci de un asa-zis abuz in serviciu, constind in promovarea unei hotariri de Guvern. Pe 25 august 2017 a fost convocat la DNA si transformat pe loc in penal Viorel Ilie, ministrul Relatiei cu parlamentul. Si in cazul sau nu e vorba de o afacere de coruptie, de un mis-mas in urma caruia respectivul s-ar fi imbogatit, ci de nu stiu ce nereguli in organizarea unui concurs la cabinetul sau. Luni, 25 septembrie 2017 are loc la Bucuresti sedinta Biroului National al PSD in care se discuta printre altele pozitia PSD fata de citarea celor doua ministrese la DNA. In unanimitate, Biroul National al PSD decide ca respectivele nu trebuie sa plece din Guvern, deoarece doar o sentinta definitiva poate spune daca un functionar public e sau nu penal.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-16-octombrie-2017/

 • Data postare: 14.10.2017 22:50:39

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de duminica, 15 octombrie 2017

  Am primit un strigat de disperare. Il dau mai departe

  Pe vremea comunismului posomorit din anii ultimi ai lui Ceausescu, Mircea Dinescu obisnuia sa spuna entuziasmat o anecdota care circula la Moscova sub vintul schimbarii care era Perestroika: Stiti care e asemanarea dintre un ministru si o musca? Amindoi pot fi ucisi cu un ziar. Distinsul poet si publicist se referea la puterea dobindita de presa in anii gorbaciovisti ai Glasnost, dimensiune a Perestroikai. Dezvaluirile presei sovietice despre afaceri de coruptie, despre neghiobia unor ministri, despre crimele trecutului duceau, gratie si revoltei de care era lovita opinia publica, la masuri drastice urgente. Anecdota care-i placea lui Mircea Dinescu ne insufletea si pe noi, cei care lucram in presa, toti sperind ca dupa caderea lui Ceausescu va veni un comunism in care un ministru va fi ucis cu ziar mai ceva ca o musca. Era asta in Uniunea Sovietica, pe vremea comunismului liberal de tip Gorbaciov. In Romania a venit insa democratia si nu comunismul gorbaciovist. Se poate spune azi si la noi anecdota cu ziarul? m-ar intreba un cititor. I-as raspunde: Sper ca nu vorbiti serios. Cum adica sa ucida azi un ministru un ziar? Sau altfel spus, cum adica, sa duca azi articolele din presa la plecarea unui ministru? Azi, un ziar ar putea ucide o musca. Un ministru n-ar putea fi ucis nu de un ziar, ci de un vagon de ziare care l-ar lovi pe ministru din plin.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-15-octombrie-2017/

 • Data postare: 14.10.2017 00:16:58

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de simbata, 14 octombrie 2017

  O secventa de neuitat: Miezul noptii de 12 spre 13 octombrie 2017: PSD facut groggy. La propriu si la figurat!

  Daca as mai conduce o publicatie (un saptaminal generalist, gen Zig- Zag Magazin sau Expres Magazin, la vremea respectiva atingind peste 600 000 de exemplare tiraj), as lansa o rubrica intitulata: Secvente de neuitat din Marele Spectacol al Politicii postdecembriste. Am semnalat ca, desi de la caderea Comunismului, au trecut peste doua decenii, nu avem inca un institut, o fundatie, un ONG care sa stringa material pentru viitorime despre perioada postdecembrista: documente de stat, fotografii, filme, secvente televizate, memorii ale principalilor actori politici, colectii de publicatii semnificative. Se pierd bani pe institute fara nici o legatura cu cercetarea: Institutul de studiere a crimelor comunismului (auzi, studierea Crimelor comunismului, de parca ar fi Parchetul general, nu o institutie stiintifica), Institutul de studiere a totalitarismului, din start propunindu-si sa abordeze propagandistic si nu stiintific Istoria comunismului. Nimeni din Statul asta roman nu se gindeste ca trec anii si documentele despre postdecembrism, despre ceea ce e deja Istorie, se pierde pentru totdeauna. E lesne de inteles de ce joi spre vineri noaptea, am tresarit dind cu ochii de Secventa de la conferinta de presa comuna a lui Liviu Dragnea si a lui Mihai Tudose dupa reuniunea CExN. Stiam si eu deja, ca mai toti confratii din presa, ca reuniunea se incheiase cu ingenuncherea PSD de catre Sistem in urma santajului ieftin numit demisia lui Mihai Tudose. Mihai Tudose, unul dintre politicienii crescuti in pepiniera de cadre a SRI, un fel de Stefan Gheorghiu al ultimului deceniu, amenintase cu demisia din functia de premier daca nu pleaca din Guvern cele doua penale, colege de partid, evident, una dintre ele Rovana Plumb, personaj istoric al Partidului, infinit mai importanta pentru istoria PSD decit Mihai Tudose, un neica nimeni pina cind a fost citat pe unitate ca premier al Romaniei.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-14-octombrie-2017/

 • Data postare: 12.10.2017 19:58:09

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de vineri, 13 octombrie 2017

  Nu sint de partea lui Liviu Dragnea. Sint impotriva DNA ca bulan politic al lui Klaus Iohannis!

  Se stie ca la precedenta Criza din PSD, cea poreclita Debarcarea lui Sorin Grindeanu, am fost de partea fostului premier. Am scris numeroase comentarii si am intervenit pe televiziunile de stiri pentru a arata ca nesabuintele lui Liviu Dragnea povocau nu numai o Criza politica, dar si administrau PSD-ului o lovitura zdravana contribuind la imaginea de partid care nu poate sa administreze tara. Ca dupa aceea Sorin Grindeanu m-a dezamagit, mergind sa-i cerseasca lui Liviu Dragnea iertare, in stilul fanariot al politichiei romanesti, e o alta poveste. Nu-mi pare rau ca am fost de partea lui. Nu-mi pare rau, deoarece eu n-am sprijinit un om, ci un principiu. Si anume ca, in democratie, un lider precum Liviu Dragnea are datoria de a ma convinge pe mine, simplu cetatean, de justetea deciziei sale de a da jos propriul guvern, deoarece politicianul raspunde inainte de toate in fata opiniei publice. In alte tari, de democratie pline, liderii politici, inainte de a lua o decizie, isi fac un veritabil plan de convingere a opiniei publice, sub semnul legii moderne ca un Razboi trebuie cistigat si mediatic nu numai pe teren. Liviu Dragnea si camarila sa nu ma convinsesera ca Sorin Grindeanu trebuia dat jos cu atitea costuri politice. Criza politica precendenta mi s-a parut o nebunie, o iresponsabilitate, o joaca de-a Guvernarea in cazul unui partid care-si asumase guvernarea. Din cite se vede, in recenta Criza politica sint hotarit de partea lui Liviu Dragnea. Si asta din citeva motive:

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-13-octombrie-2017/

 • Data postare: 11.10.2017 21:23:52

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de joi, 12 octombrie 2017

  Prin agentul Mihai Tudose  se pune la cale primul pas spre preluarea PSD de catre Sistem

  Scandalul din PSD aflat in desfasurare in aceste zile a fost comparat cu cel numit Sorin Grindeanu. Altfel spus, o anumita parte a presei a prezentat derularea evenimentelor ca asemanatoare celei care a dus la Motiunea de cenzura a PSD impotriva propriului Guvern. O simpla  judecare a  faptelor arata ca lucrurile nu stau asa. Intre cele doua scandaluri exista doar doua note comune: Amindoua au drept temei relatia dintre premier si Liviu Dragnea.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-12-octombrie-2017/

 • Data postare: 10.10.2017 20:39:51

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de miercuri, 11 octombrie 2017

  Dupa Dacian Ciolos, Klaus Iohannis are un nou Premier al Meu: Mihai Tudose!

  Simbata, 7 octombrie 2017, Marius Pieleanu a prezentat la Antena 3 rezultatele unui sondaj avind printre intrebari si pe aceasta: Ce parere aveti despre Guvern? 57% aveau o parere proasta, 10% n-aveau nici o parere si 31% aveau o parere buna. De 27 de ani, de cind imi dau cu parerea despre politichia autohtona, am intilnit zeci de situatii in care un sondaj arata ca Guvernul s-a prabusit in sondaje. Sondajele, mai ales in primii ani de guvernare, n-au nici o importanta pentru Guvern si fireste pentru Coalitia majoritara. Cu exceptia presedintelui care, ca in cazul lui Traian Basescu, prabusit in sondaje, poate fi tinta unei Operatiuni de suspendare cu note de Lovitura de stat, un Guvern nu pateste nimic daca s-a prabusit in sondaje. Cu atit mai mult nu pateste nimic, daca sondajul e fals. De regula, in cei 27 de ani postdecembristi, reactia la un astfel de sondaj era negarea. Putea sa se intimple asa ceva si cu sondajul lui Marius Pieleanu. Mihai Tudose putea sa treaca mai departe, zicind ca e o facatura. Sau putea spune ca dracu nu-i atit de negru, deoarece procentajul de 31 de suta parere buna e chiar multumitor pentru un Guvern aflat in prima linie a contestarii de catre adversarii PSD. Mihai Tudose nu procedeaza astfel. Prin Realitatea Tv el declanseaza o campanie menita a arata ca sondajul a fost masluit la ordinele lui Liviu Dragnea ca sa-l compromita. Intre premier si postul prezidential Realitatea Tv s-a incheiat o negustorie vizibila cu ochiul liber: Postul il ridica in slavi pe Mihai Tudose si-l tiraste prin flegme pe Liviu Dragnea. La schimb, premierul asigura postul ca nu va plati taxe si impozite la stat inca un deceniu de acum incolo. Fireste, negustoria asta pastreaza o gaura in Buget, care Buget nu e al degustatorului Tudose, ci al tarii, dar cind e vorba de un absolvent de facultate privata in somn, precum Mihai Tudose Bugetul tarii e un fel de buzunar al sau de la spate. In chip semnificativ, tema e preluata de Divizia Presa a Binomului SRI - DNA.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-11-octombrie-2017/

 • Data postare: 09.10.2017 19:37:35

  blog-mania.ro postare Ion Cristoiu

  Gindul de marti, 10 octombrie 2017

  O greseala capitala: SRI vrea sa se desparta de trecut tacind!

  Cu prilejul inaugurarii la Universitatea de Vest a unui Program de masterat pentru Studii de Securitate Globala, Eduard Hellvig, directorul SRI, a tinut un discurs in fata cursantilor. Om serios cind vine vorba de documentare, am vrut sa vad in ce postura a tinut acest discurs directorul SRI. Dintr-un articol publicat de Evenimentul zilei am aflat citeva amanunte despre initiativa de la Timisoara: Derulat de Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii a UVT, acesta este primul program de acest fel din vestul tarii, unul complex, apropiat de practica. Se adreseaza in primul rand specialistilor care doresc sa se perfectioneze, dar si tinerilor care doresc sa devina profesionisti in acest domeniu. Ce rol are SRI in aceasta initiativa? O finanteaza? Ii asigura documentarea de specialitate? Ii da profesori? In ce calitate a vorbit Eduard Hellvig? De invitat? De profesor? De patron? Iata intrebari al caror raspuns ne-ar fi ajutat sa descifram mai bine textul Discursului, pe care l-am citit cu creionul in mina in varianta de pe site-ul SRI, si nu l-am ciugulit din stirile trunchiate si analfabete ale televiziunilor de stiri. Desi n-avem date pentru a gasi raspunsul la aceste intrebari, e limpede ca ne-am aflat in fata unui moment de comunicare publica. Directorul SRI, Eduard Hellvig, din motive care-ne scapa, a ales drept prestatie de principiu a SRI discretia. Din cind in cind eternitatea de discretie e intrerupta de catre un Comunicat al SRI sau de o postare pe Facebook a lui Ovidiu Marincea.

  Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-10-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori