Cautare bloguri

Adina V. – Sol

Vis si poezie

Data postare: 06.06.2018 13:33:00

Adina V. – Sol

   O adolescenta desprinsa parca din romane i-a marcat viata. Asemeni eroinelor din carti, privea dragostea ca pe un miraj spre care tindea cu inocenta unui copil. Traia intr-o lume a ei, unde rigorile unei societati din ce in ce mai dure nu existau. Un simplu cuvant, o privire, un zambet, deschideau portile unei visari interioare. Se strecura tot mai greu printre zilele incolore.
   Cand el i-a atins mana si a privit-o in ochi, toate florile din lume au nins asupra lor. Fluturii se invartau intr-un dans alegoric cand, la bratul lui, pasea pe covorul de petale spre altarul unde i-a pus pe deget cercul de aur al iubirii.
   Au trecut anii, nu multi, si incet, trena rochiei de printesa s-a zdrentuit, cafeaua cu zambet de primavara si-a pierdut savoarea si prinsi in cavalcada grijilor zilnice au uitat sa mai fie aceeasi. Un simplu salut la plecare, un gest plictisit in loc de cuvinte, ziare citite, prea multe ziare care nu mai lasau loc de povesti. O banala casnicie ca toate celelalte.

casniciile-
fara sare si piper
in solnita veche

   Intr-o vara tarzie a castanelor coapte, cand apa marii parea poleita cu aur, privind cerul rosu contopit cu marea, l-a intrebat:
– Simti?
Smuls parca din gandurile lui, a tresarit surprins. In ochii lui era doar curiozitate, ochii in care altadata se vazuse asa cum nici ea nu stia ca este. A repetat:
– Simti?
– Ce?
– Cum plange ziua.
A intors capul, ridicand din umeri. Au mers mai departe, tacuti, unul langa altul, strivind scoici firave sub pasii lor. In urma lor, marea sclipea tacuta.

solarul defect-
pe o moneda de bronz
litere negre

Dupa cativa ani, s-au despartit. Fara prea multe cuvinte, in liniste, asa cum fusese si relatia lor. La plecare, a privit-o bland si i-a spus:
– Ai grija de tine.
– Si tu, i-a raspuns ea. 

A inchis usa si peretii s-au surpat, cioburile sperantelor ii raneau picioarele, ferestrele s-au intunecat, furtuna din ea a ucis tot in jur, pana cand nu a mai ramas decat un chip al durerii ratacind prin oceanul de tacere. Secundele s-au oprit, timpul nu a mai masurat treceri, dorinte, nimic. O masca a durerii, atat, o masca sub care mureau toate visurile, adolescenta traita prin destinele altora, destine fictive. Tacere, tacere. Si noapte.
Apoi, dupa o vesnicie, a intins mana dupa o carte.

stea solitara-
un licurici asteapta
in lanul de grau

Adina V.

6.05.2018

Link: http://adinasperanta.blogspot.com/2018/06/adina-v-sol.html

Bloguri, Bloggeri si Cititori