Cautare bloguri

Domnul Nicolae Pera face opt propuneri in atentia Gabrielei Firea, primarul Capitalei

Ion Cristoiu

Data postare: 28.05.2019 22:54:23

Domnul Nicolae Pera face opt propuneri in atentia Gabrielei Firea, primarul Capitalei

De cind stau la Biblioteca Academiei mai mult decit pe-acasa am avut multe intimplari iesite din comun, toate  izvorite din credinta unor cititorii de ai mei ca aparitia la televizor e dovada certa a unei puteri uriase in Romania din care au disparut primii secretari ai judetenelor de partid, cei care iti rezolvau toate problemele, daca reuseai sa intri in audienta, de la cea locativa pina la cea sexuala.

N-o sa uit, in acest sens,  uluirea unui cetatean intilnit pe salile tribunalului unde aveam unul din multele mele procese la raspunsul meu ca sint pe aici, pentru ca am un proces. Distinsul ma abordase in speranta ca-i voi rezolva eu problema unei sentinte considerate de el – fireste – nedreapta, rod si al complicitatii avocatului sau cu partea adversa. Cum si dvs aveti procese? a raspuns el. Sint sigur ca in acel moment am scazut in ochii lui mai rau decit a scazut in ochii baronilor locali si centrali PSD-isti Liviu Dragnea dupa ce a fost condamnat.

Sub semnul iluziei desarte ca e ceva de capul meu in Republica sint cautat la BAR de fel de fel de cetateni cu treburi. Cu unii ma trezesc la masa din fundul salii, unde lucrez de patruzeci de ani. De obicei vorbesc tare. Ca sa evit galagia, ma intrerup din lucru si ies in hol. Altii ma cauta la telefon. La mobil, cind fac greseala enorma sa nu-l inchid. De ceva vreme ma ia prin surprindere un tip care-si spune Taranul sarac din Vrancea. Doar atit. Refuza sa-si dea numele adevarat. Cica vrea sa scrie un roman (vrea, nu l-a scris, si sa-l ajut eu sa-l scrie!). Sint cautat si prin centrala BAR, de regula la Garderoba. Mai nou cineva din tara ma bate la cap sa-i trimit ultimele doua carti cu autograf. Ca le vrea pe gratis, nu e nici o problema. Problema e ca vrea sa i le pun eu la Posta.

Link: https://www.cristoiublog.ro/domnul-nicolae-pera-face-opt-propuneri-in-atentia-gabrielei-firea-primarul-capitalei/

Bloguri, Bloggeri si Cititori