Cautare bloguri

Duminica, 8 aprilie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 07.04.2018 21:20:59

Duminica, 8 aprilie 2018

Tefelismul din Israel, la oglinda cu tefelismul din Romania

Text si foto de Traian Horia

Comisarul pentru Refugiati al ONU, Fillipo Grandi, tocmai bun sa aduca in Europa migrantii ilegali africani din Israel pe banii guvernului Canadei si ai Fundatiilor OSF- Soros. Intentia israelienilor de a trimite migrantii in tari sigure din Africa, blocata de o fundatie sprijinita prin Reteaua Open Society (Soros). Premierul israelian Netanyahu acuza ca Soros a finantat protestele din Israel.

Pe 2 aprilie a.c., premierul Benjamin  Netanyahu

 anunta o intelegere intervenita intre Israel si Organizatia Natiunilor Unite (ONU, prin Agentia pentru Refugiati UNHCR) cu privire la preluarea de catre Uniunea Europeana a unui numar de cca 17000 migranti africani ilegali aflati pe teritoriul evreiesc. Netanyahu mentiona ca majoritatea migrantilor erau “economici” si nu “persecutati politici”, fiind proveniti in majoritate din Eritreea- o tara africana saraca, fara razboi din anul 2000, fara revolutii, acuzata ca inarmeaza militii islamiste din Somalia si aflata in conflict de multi ani cu conducerea ONU. Se preciza printre altele ca de costuri si de derularea Acordului urma sa se preocupe Comisarul ONU pentru Refugiati, iar migrantii ar fi urmat sa fie transportati spre “tari dezvoltate sigure precum Canada, Italia sau Germania”. Ca o bizarerie pentru aceasta combinatie politica, era de mentionat ca si ONU si UE au fost acuzate repetat in ultimul timp de atitudini anti-Israel, cu anti-semitism in crestere pe Agentii ONU sau pe state membre ale UE. O zi mai tarziu, presa copy-paste occidentala de stanga anunta simplu si firesc ca Netanyahu a revenit asupra deciziei, insistand ca Acordul trebuia revazut. Precipitarea evenimentelor ingropa, insa, o intrebare esentiala: de la cine preluase UNHCR, prin reprezentantul sau, Filippo Grandi, mandatul de a negocia aducerea de migranti ilegali din Israel in Europa?

Fluxul de stiri occidental 

evitase dealtfel si un alt amanunt important: Israel se oferise, alternativ, sa sustina o relocare a migrantilor spre statele africane “sigure” Rwanda si Uganda. Statul Rwanda a declinat, insa, oferta lui Netanyahu, “la presiunile” unui enigmatic ONG.

Link: http://www.cristoiublog.ro/duminica-8-aprilie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori