Cautare bloguri

Gindul de duminica, 4 martie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 03.03.2018 23:19:57

Gindul de duminica, 4 martie 2018

Un discurs istoric la Bilantul DNA: Cristina Tarcea, presedinta ICCJ: Nu putem sa nu recunoastem ca Justitia in general si mai ales parchetele trec printr-o perioada de criza

Ca de obicei in ultimii ani, Bilantul DNA a fost o noua stare de delir provocata de boala rusinoasa a societatii romanesti de azi: Cultul Personalitatii unui functionar public – Codruta Kovesi.
Convocati ca sa-i faca temenele celei deja desemnate de scribi drept Unica, Nefertiti, Slujirea, Nepretuita, Klaus Iohannis, Augustin Lazar- au tinut discursuri fara o alta valoare decit cea a Telegramelor de felicitare trimise de oamenii muncii Tovarasei cu prilejul Zilei de nastere.

A fost, totusi, o exceptie:
Discursul rostit de Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justititie.
Un moment istoric prin meditatia lucida cu voce tare asupra Crizei de Incredere prin care trece in ultimul timp Justitia din Romania.
Un moment de o deosebita valoare etica prin indrazneala de a pune o picatura de amar in butoiul de apa indulcita cu zahar care a fost atmosfera de la Bilant.
Deoarece, cu mici exceptii, Discursul n-a aparut integral in presa, socotesc ca e de datoria mea sa ofer cititorilor un Text pe care-l consider de rascruce nu numai in Istoria Justitiei din Romania, dar si in Istoria clipei pe care o strabatem.

Pentru a-i da si o infatisare publicistica, am pus titluri si intertitluri decupate din text.
Discursul Cristinei Tarcea, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie:

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-4-martie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori