Cautare bloguri

Gindul de duminica, 5 noiembirie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 04.11.2017 23:29:44

Gindul de duminica, 5 noiembirie 2017

Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii il confirma pe Maresalul Ion Antonescu!

Riscind sa fiu acuzat de George Maior, fost director al SRI, si in prezent ambasador al Romaniei la Washington, ca sunt o unealta a propagandei rusesti in Romania si, in consecinta, prin Mandat de siguranta nationala, sa fiu verificat, prin inregistrare, daca nu cumva la WC trag apa Volgai si nu a Potomacului, cum se cere unui roman patriot, am scris ca Discursul tinut de Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii la Sedinta solemna a Sfintului Sinod al BOR de simbata, 28 octombrie 2017, se constituie intr-un exceptional document istoric.
Cum el se gaseste pe site-ul Basilica.ro, Agentia de presa a Patriarhiei Romane, il recomand spre lectura tuturor cititorilor mei.
Garantez ca va fi o experienta intelectuala deosebita.

De unde si pina unde preocuparea mea, jurnalist pentru care domeniul Bisericii a fost si este unul strain, fie si pentru ca nu frecventez pomenile Patriarhiei, fata de Discursul lui Kiril la o manifestare a Bisericii Ortodoxe Romane?
Raspunsul e simplu.
Am urmarit Discursul Patriarhului Moscovei si al intregii Rusii in postura celui care studiaza Campania din Est, initiata de Maresalul Ion Antonescu, ca Razboi Sfint, Cruciada, sub semnul Recrestinarii Rusiei, tara in care Biserica a fost distrusa de bolsevici.

In anii Campaniei din Est, dar si in anii interbelici dezvaluirea Crimelor comise de Regimul sovietic impotriva Bisericii a fost o constanta a presei noastre.
In amplul articol Ortodoxia in misiune din Slova Ortodoxa, an III, nr. 56-57, 15 noiembrie-1 decembrie 1941, dr. Nicolae Popovici, Episcopul Oradei, scria drept argument pentru Misiunea BOR de dincolo de Nistru, pe care o Delegatie de 53 de preoti, in frunte cu I.P.S. Mitropolitul Nicolae al Ardealului, a desfasurat-o in cadrul Recrestinarii Rusiei:

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-5-noiembirie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori