Cautare bloguri

Gindul de duminica, 8 octombrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 07.10.2017 21:32:20

Gindul de duminica, 8 octombrie 2017

Rusii care-i insulta pe militarii romani zicindu-le fascisti, sa doarma linistiti! Neghiobia romaneasca lucreaza pentru ei!

Sint jurnalistul sau, hai sa-i zicem, condeierul care si-a consacrat o parte a scrisului sau din ultimul timp momentului de exceptie care a fost inaugurarea la 25 octombrie 2015, la Rossoska (Rusia), in Complexul comemorativ unde se mai afla Cimitirele sovietic si nemtesc, a Cimitirului de onoare al militarilor romani cazuti in Batalia de la Stalingrad.

Momentului din 25 octombrie 2015, la care am participat (cheltuielile au fost suportate de mine, nu de statul roman!), ca jurnalist, fotograf si cameraman, i-am consacrat un grupaj de 20 de pagini in Historia din noiembrie 2015 sub titlul – dat pe coperta, pentru a semnifica importanta – Infrinti, dar nu uitati. Romanii la Stalingrad. In cuprinsul acestui grupaj, care se gaseste in Historia si in versiunea online, am aratat cit de dificila a fost pentru Romania concretizarea initiativei. Despre intirzierea noastra in deschiderea cimitirului fata de ceea ce-au facut nemtii, ungurii, slovacii, am scris atunci.

Am reluat argumentele in multe alte interventii in scris si la tv, din noiembrie 2015 pina azi.
La un moment dat, motivind ca din 115 000 de morti de-ai nostri la Stalingrad (in Cotul Donului, in Stepa Calmuca, in punga de la Stalingrad, alaturi de Armata a 6-a a lui Paulus), semnalam urmatoarele:
Continuarea Procesului de descoperire, deshumare din locuri uitate din jurul Stalingradului si reinhumare in Cimitirul de Onoare, Proces de importanta nationala, cere bani din partea Guvernului. La stabilirea Bugetului pe 2016, ar trebui ca acesti bani sa fie repartizati Oficiului National pentru Cultul Eroilor. Am serioase indoieli ca asa se va intimpla.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-8-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori