Cautare bloguri

Gindul de joi, 10 august 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 09.08.2017 19:55:29

Gindul de joi, 10 august 2017

Campania impotriva pensiilor speciale sau Cind Presa se prostitueaza pe gratis

Sint intrebat de ce nu scriu despre pensiile nesimtite ale generalilor, cum fac mai toti cei care-si exercita din plin dreptul constitutional de a mizgali hirtia.
Am ceva impotriva nevoii de minima egalitate sociala?
Nu sint de acord cu oamenii nostri de cultura care sustin ca un tip care gidila cu penita e mai necesar societatii decit unul care spinteca burti cu baioneta?

Fireste ca sint impotriva pensiilor speciale pentru generalii romani in timp de pace, fie si pentru ca acestia si-au exersat eroismul doar la marile crapelnite de Ziua nationala.
Cred ca o societate moderna se verifica prin pretuirea acordata civililor si nu militarilor. Superioritatea militarilor asupra civililor se mai poarta in Caraibe, unde militarii se deosebesc de civili prin faptul ca semneaza cu stiloul, si nu cu destu.
Mai cred, pentru a ma viri si eu intr-o ciorovaiala pe care o dibui, ca pensia trebuie stabilita exclusiv pe baza contributivitatii. Cit timp esti activ, in putere, dai statului o suma de bani. Ea are semnificatia unei depuneri la banca pentru a fi folosita de cei iesiti la pensie, care, la rindu-le, au depus la banca viitorimii. Cind iesi la pensie, iti iau locul la contributie cei activi, in putere. Din acest punct de vedere, mi se pare corect ca toti cei activi sa contribuie la fondul de pensii si evident ca toti cei care n-au contribuit sa nu primeasca pensii.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-10-august-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori