Cautare bloguri

Gindul de joi, 12 aprilie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 11.04.2018 22:23:39

Gindul de joi, 12 aprilie 2018

De ce noi, romanii, nu suntem ca ungurii? Pentru ca suntem babuini!

Ca istoric al clipei nu puteam sa nu fiu interesat de rezultatele alegerilor din Ungaria.
Sondajele de opinie il dadeau cistigator detasat pe premierul in exercitiu Victor Orban, prezentat romanilor de presa TeFeLista drept un dusman al Poporului, prin politica sa rebela fata de Bruxelles, pentru TeFeLism, singura politica fiind cea de spalare pe picioare de un intreg popor a birocratilor corupti de la Uniunea Europeana.

N-as fi asteptat cu atita interes duminica seara rezultatele votului din Ungaria daca pe parcursul zilei n-as fi aflat, de la televiziunile straine (ale noastre se luptau din greu cu drobul, cu ouale rosii si cu mortii care vorbesc pe WhatsApp din morminte desi acolo n-au internet) ca participarea la vot ia proportiile unei luari cu asalt a sectiilor de vot.

Din 1990 incoace, la noi prezenta la vot masiva e asociata cu victoria Opozitiei de Dreapta impotriva partidului fondat de Ion Iliescu. De fiecare scrutin liderii partiduletelor de Dreapta si unitatile de comando ale Presei TeFeListe, au stat cu ochii pe buletinul meteo. Timpul frumos a fost totdeauna considerat aliatul PSD, pe motiv ca electoratul de Dreapta pleaca in week-end din Bucuresti, pricopsit cum e, in timp ce electoratul de Stinga merge la vot, pentru ca oricum, ramas acasa, alta distractie decit sa mearga la vot n-are. Convins ca si in Ungaria functioneaza regula din Romania – prezenta mare la vot sanse mari pentru Opozitia de Dreapta – m-am gindit ca navala anuntata de presa straina ar putea fi semnul unei rasturnari de situatie in Ungaria.
Era greu sa cred ca electoratul pasiv se grabeste sa mearga la vot pentru alte formatiuni decit cele din Opozitie.

Tentativele mele de dupa inchiderea urnelor de a afla din presa noastra ceva despre rezultatul votului s-au dovedit zadarnice. La un moment dat stiri pe surse, singurul site care nu facuse indigestie de atita miel fript, daduse ca sigura o rasturnare de situatie. Curios sa vad sursa din care se nascuse stirea, am descoperit, mai mult decit amuzat, ca era vorba de revista 22.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-12-aprilie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori