Cautare bloguri

Gindul de joi, 12 iulie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 11.07.2018 23:21:21

Gindul de joi, 12 iulie 2018

Cum a fost posibil ca in Romania democrata printr-o persoana – Codruta Kovesi – sa reinvie Cultul personalitatii dedicat Tovarasei?

Miercuri, 11 iulie 2018, o zi istorica sau mai precis, o alta zi istorica intr-o saptamina cu insemnate sanse de a intra in Istoria Patriei mai ceva decit saptamina in care, in 1952, Tovarasa Ana, cum i se spunea Anei Pauker, a fost trimisa la munca de jos, dupa ce ani intregi fusese doar Sus:
Saptamina in care a avut loc incredibilul: Nepretuita, De Neinlocuita Codruta Kovesi a fost trimisa la munca de jos ca procuror.

Inainte de a intra la sedinta CSM la care s-a discutat si aprobat cererea lui Nefertiti de a reveni la statutul de muritor dupa statul de pina acum de Faraoana, Augustin Lazar, procurorul general, a tinut o conferinta de presa. Printre altele, domnia sa a facut referiri si la misiunea viitorului procuror-sef al DNA:

Viitorul procuror-sef DNA va avea o misiune sensibila, care il va provoca sa-si arate nivelul de expertiza si sa-si arate contributia pe care el o poate aduce la cresterea increderii in institutie. Asa ne-am gandit atunci cand am luat decizia de a o delega pe doamna Jurma in functia de procuror-sef ( ). Este un procuror echilibrat, care nu trebuie sa exceleze ea, domnia sa in anchete, fiindca sunt anchetatori. Anchetatorii Ceea ce se reproseaza public acum, daca ne uitam, activitatii DNA nu este in niciun caz incisivitatea si anchetele pe care le face. Sint destui care sa faca anchete. Trebuie sa fie si procurori care sa asigure echilibrul, sa ia niste masuri intelepte, echilibrate in acest moment, care este foarte sensibil pentru Ministerul Public.

Am citit stenograma acestei conferinte la Biblioteca Academiei. Cind am terminat rindurile de mai sus, am simtit nevoia sa ma uit in jur, sa verific daca nu eram cumva intr-o lume de vis. Cum adica? Potrivit lui Augustin Lazar, dupa cei cinci ani de sefie a Codrutei Kovesi exista in activitatea DNA loc si de mai bine, cum ar fi de exemplu, o crestere a increderii in institutie? Cum adica? Doamna Anca Jurma, interimara, pina mai ieri un simplu consilier al Codrutei Kovesi nu numai ca poate ocupa fotoliul care parea desmenat in eternitate unui singur fund, unic in Istoria tarii, cel al Codrutei Kovesi, dar mai mult poate aduce DNA echilibrul care a lipsit pe vremea Fostei?

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-12-iulie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori