Cautare bloguri

Gindul de joi, 14 septembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 13.09.2017 21:22:52

Gindul de joi, 14 septembrie 2017

Pentru ce mai avem un ministru al Justitiei daca prin CSM Sistemul controleaza Justitia?

Motiunea simpla impotriva lui ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru Legile Justitiei, a picat cu brio in Parlament.
N-a fost o surpriza.
PSD si ALDE detin o asemenea majoritare c-ar putea muta Romania, prin vot al Parlamentului, la Polul Nord.
Surpriza a venit de la cliseul folosit de Coalitia PNL-USR in sustinerea Motiunii:
Legile Justitiei, promovate de Tudorel Toader cu o consecventa surprinzatoare pentru un demnitar al Guvernului PSD-ist marcat de politica Incearca si fugi!, cum s-a vazut din atitea initiative anuntate ca istorice, abandanonate la prima strimbatura din nas a Guvernatorului Babuiniei, care e ambasadorul american la Bucuresti, urmaresc sa aduca Justitia sub controlul PSD.
Sa fie oare asa?

Pentru a pricepe ce urmareste Tudorel Toader cu aceste Legi ale Justitiei trebuie sa luam in considerare un adevar:
In democratiile consolidate, ministrii Justitiei sint ca vizibilitate pe locul doi dupa premier si alaturi de ministrul de Externe in orice Guvern rezultat din alegeri.
Asta si din motivul ca orice partid serios cit de cit are in Programul din campanie un punct important dedicat Justitiei.
Contrar imaginii promovate de Binom, Justitia nu e un domeniu rupt de realitate, de viata, plasata intr-un Olimp imuabil.
Justitia e unul dintre domeniile cele mai dependente de dinamica realitatii.

Desigur, principiile de baza, cele stabilite inca de la Magna Charta Libertatum din Anglia lui 1215, printre care se numara independenta absoluta a judecatorului in clipa cind trebuie sa judece o cauza, ramin neschimbate indiferent de regim.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-14-septembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori