Cautare bloguri

Gindul de joi, 17 mai 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 16.05.2018 23:17:21

Gindul de joi, 17 mai 2018

Klaus Iohannis – lasat de capul lui in complicata chestiune a pozitiei noastre fata de Kosovo

Duminica, la emisiunea sa de la TVR de la 2 si ceva dupa amiaza, Claudiu Lucaci m-a intrebat Cum se va sfirsi razboiul Presedintie-Guvern, mai precis, Razboiul Klaus Iohannis-Viorica Dancila?.
Intrebarea dadea curs titlurilor de pe toate burtierele televiziunilor de stiri, cu exceptia, evident a televiunilor intretinute de presedintie prin intermediul SRI si SIE: Digi Tv si Realitatea Tv:
Razboi pe viata si pe moarte intre Palate.

Faptul din care izvorise intrebarea se referea la confruntarea dintre Palate in chestiunea Cui se subordoneaza ministerul de Externe. Uitind ca e presedinte si nu Padisah, Klaus Iohannis iesise in fereastra Palatului Cotroceni si trimbitase ca l-a convocat pe Teodor Melescanu la Cotroceni, ca sa dea explicatii privind votul Romaniei, alaturi de Cehia si Ungaria, impotriva unui document antiamerican ticluit de Federica Mogherini, agentul de influenta al Palestinei la Bruxelles. Din punct de vedere constitutional, Klaus Iohannis nu poate convoca pe nimeni la Cotroceni, nici macar pe Ravasitoarea, avind in vedere egalitatea dintre sexe si, in cazul lui concret, situatia nevestei de Mai mult decit presedinte al Romaniei.
In privinta prerogativelor constitutionale, presedintele nu poate convoca un ministru la Cotroceni. Nu poate anunta asta nici din punct de vedere al minimei politeti, deoarece in viata publica pina si porunca, daca e vorba de oameni educati, ia forma unei rugaminti. Dincolo de aberatia ca presedintele unei tari pretins proamericane sa bata din picior in spatiul public impotriva Guvernului, pentru ca acesta a refuzat sa semneze un document anti-american, primitivismul gestului – din Al Doilea Razboi Mondial stim cit de aroganti pot fi nemtii cind nu-i duce mintea dincolo de teza superioritatii lor de arieni – dadea semn de un Razboi.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-17-mai-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori