Cautare bloguri

Gindul de joi, 3 august 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 02.08.2017 23:31:10

Gindul de joi, 3 august 2017

Negustoria  dintre PSD si Klaus Iohannis sta la baza mult anuntatei OUG privind pensiile speciale

In Topul neroziilor facute/ spuse cu ochii larg deschisi dintr-un numar anterior asezam decizia de eliminare a pensiilor speciale, deocamdata doar anuntata, printre faptele apartinind politicii lui nitam-nisam, tipica PSD dupa alegerile din 11 decembrie 2016:

Eliminarea pensiilor speciale e una dintre acele masuri pe care un partid politic o promite in campanie si mai ales una inscrisa in programul politic al unui partid. Nici in campanie, nici in cele sapte luni scurse de la victoria din 11 decembrie 2016, PSD n-a suflat o vorba despre eliminarea pensiilor speciale ca masura tinind de o viziune asupra societatii romanesti. In aceste conditii, acum, la sfirsit de iulie, in toiul vacantei, PSD anunta eliminarea pensiilor speciale prin Ordonanta de urgenta si nu prin lege, cum ar trebui. Asistam la un nou exemplu de politica poreclita de mine a lui nitam-nisam. Cind te astepti mai putin, fara o minima pregatire publica, ba chiar invaluita in cel mai profund secret, se ia o masura radicala intr-un domeniu social-economic. De ce se elimina pensiile speciale prin Ordonanta de urgenta acum si nu peste peste citeva luni? De ce nu s-au eliminat pina acum?

Intrebarilor puse mai sus trebuie sa le adaugam alte citeva, ivite din desfasurarea ulterioara a evenimentelor:

1, De ce Ordonanta de urgenta va stabili intrarea in vigoare a masurii abia peste o luna si ceva, pe 15 septembrie 2017?

E o intrebare legitima ivita din explicatiile date de liderii PSD, e drept mai mult in soapta, decit in gura mare. Sistemul de pensii nu mai suporta sumele mari ce trebuie date beneficiarilor de pensii speciale. Daca e asa, judecind dupa valul de pensionari din Sistemul de forta, intrarea in vigoare a masurii abia pe 15 septembrie da posibilitatea beneficiarilor de pensii speciale dupa legea prezenta sa iasa la pensie cu sume uriase. PSD sustine ca aceste pensii, obtinute pina in 15 septembrie, ca si cele obtinute deja, nu vor fi micsorate dupa intrarea OUG in vigoare.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-3-august-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori