Cautare bloguri

Gindul de joi, 30 noiembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 29.11.2017 22:31:35

Gindul de joi, 30 noiembrie 2017

De ce trebuie retrase Legile Justitiei

Tulburarea produsa in Babuinia de textul postat pe site-ul Departamentului de stat al SUA a disparut. Pe de o parte, pentru ca nici daca ar fi scris Donald Trump pe Twitter, structura Puterii din Romania nu s-ar fi schimbat (cum dracu sa dai jos PSD si sa aduci in loc o incropeala din ramasitele politice numite Opozitie?), pe de alta, pentru ca, odata trecuta clatinarea, analiza inteleapta a aratat ca nu era vorba de un ultimatum, ci de un text de rutina, prin care Parlamentul era avertizat sa nu voteze din Legile Justitiei acele prevederi care sa puna la indoiala independenta Justitiei.

Din motive de senzationalism ieftin, dar si din manipulare TeFeLista, presa noastra a tras Sirene ale lui Roaita gen America vrea retragerea Legilor Justitiei din Parlament! Cind, in realitate, pe linga faptul ca America e mult mai mare decit un site al Departamentului de Stat, si puterea de acolo mult mai complicata decit pare, incit sa identificam un punct de vedere al unei componente a Birocratiei de la Washington cu punctul de vedere al Americii, Comunicatul avea semnificatia stricta a unui sfat gen, Fiti atenti cum conduceti!

Daca adaugam acestor amanunte adevarul ca secretarul de stat al SUA s-a grabit sa dreaga busuiocul marti seara, pupind acolo unde site-ul a facut buba, putem spune ca manipularea menita a convinge de o interventie americana in forta pentru retragerea Legilor Justitiei a esuat.
A esuat, asa cum am demonstrat intr-un numar anterior, si folosirea Strazii ca instrument de lupta parlamentara.

Inseamna asta ca tot ceea ce se intimpla acum in Parlament cu Legile Justitiei trebuie sa continue?
Nici vorba.
Activitatea Comisiei conduse de Iordache trebuie oprita, iar Legile trebuie retrase.
Procesul trebuie oprit, pentru ca tot ce se intimpla acum in Parlament cu Legile Justitiei n-are nici o legatura cu dezbaterea si adoptarea unui Proiect de lege, in cazul de fata, dezbaterea si adoptarea unor Proiecte de legi.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-30-noiembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori