Cautare bloguri

Gindul de joi, 4 decembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 03.01.2018 22:36:09

Gindul de joi, 4 decembrie 2017

In locul traditionalului Mesaj de An Nou al Presedintelui Republicii, robotul lui Klaus Iohannis ne-a trimis un SMS!

La cumpana dintre ani, ca sa folosesc un tic al presei audio-vizuale, infipt in creierul meu dupa zile intregi petrecute acasa, simplu cetatean se intreaba ce-l asteapta in anul care vine. Si chiar daca, potrivit propagandei democratice, cetateanul si-a luat soarta in miini dupa caderea Comunismului, regim in care un Tatuc ne dadea mura-n gura in materie de idealuri si papica, pentru a afla ce-l asteapta de la anul care vine, el, cetateanul, se intereseaza ce au zis despre anul care a trecut si despre anul care vine Stabii din fruntea tarii – presedintele, premierul, presedintele partidului de guvernamint.

Asteptarea asta a nascut peste tot in lumea civilizata ceea ce se cheama Mesajul de Anul Nou. Cu o amploare iesita din comun in Franta, mesajul de Anul Nou e practicat de toti presedintii, de toti premierii, ba chiar si de multi politicieni, pentru a le sugera, ba chiar si pentru a le dezvalui, cetatenilor viziunea lor asupra anului care a trecut, si ce cred ei ca va trebui facut in anul care vine.

Simplu cetatean cum sint, preocupat insa de mai multe decit de starea pensiei in 2018, si prin urmare interesat si de alte voci din politica, decit cea a Olgutei Vasilescu, publicitata la Romania Tv drept cea care ne aduce vesti despre cresterea pensiei, am vrut sa vad si eu ce contin Mesajele de Anul Nou ale presedintelui Romaniei, premierului si presedintelui PSD.

De ce nu m-am rezumat in cazul Puterii intruchipate de PSD, doar la Mesajul premierului, cum ar fi normal, daca ne gindim ca de politica Guvernului pentru noul an raspunde primul ministru?
Dintr-un motiv stiut atit de bine de cititori ca nu mai e nevoie sa-l explic in detaliu:
Puterea intruchipata de partidul care a cistigat alegerile e impartita – in proportii ale caror marimi imi scapa – intre premierul Mihai Tudose si presedintele PSD Liviu Dragnea. Ca sa afle citi insi au fost de-adevaratelea la o manifestatie, Caragiale ne propunea in Atmosfera tensionata un calcul standard. Se aduna numarul dat de presa Puterii cu numarul dat de presa de Opozitie si se impartea la doi.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-4-decembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori