Cautare bloguri

Gindul de joi, 5 aprilie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 04.04.2018 22:10:15

Gindul de joi, 5 aprilie 2018

Protocolul SRI-Parchet a consfintit oficial o relatie neoficiala intre Codruta Kovesi si Florian Coldea

Miercuri, 4 aprilie 2018, vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, a anuntat in cadrul sedintei de plen a CSM ca, asemenea Parchetului General, Inspectia Judiciara (IJ) si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au incheiat protocoale de cooperare cu Serviciul Roman de Informatii.

Stirea privind existenta unui protocol intre SRI si Parchetul General a avut asupra opiniei publice efectul unui cutremur.
Cea privind existenta unui protocol intre SRI si Instanta Suprema, institutie catre care toate privirile se indreapta ca spre intruchiparea independentei de esenta a Justitiei, a avut efectul unui cutremur catastrofal.
Imediat s-au auzit voci autorizate care au cerut desecretizarea Protocolului.

Nu stiu daca acest fapt se va petrece sau nu.
Sint sigur ca Protocolul dintre SRI si ICCJ stipuleaza colaborarea in chestiunea infractiunilor de siguranta nationala.
Prin acest Protocol, SRI a vrut sa se asigure ca sesizarile sale in materie de infractiuni contra securitatii nationale sint nu numai transformate in dosar de trimitere in judecata de catre Parchetul general, dar si incununate de o sentinta.

Stiu insa sigur ca Protocolul dintre SRI si ICCJ se bazeaza pe aceeasi teza care a facut SRI sa lanseze initiativa unui protocol cu Parchetul general.
Teza, jucind rol de convingere intima a celor care lucreaza in Servicii peste tot in lume ca, in materie de siguranta nationala scopul scuza mijloacele.

Acum, cind ne dam seama ca Scandalul n-ar fi fost posibil daca actuala conducere a SRI n-ar fi decis desecretizarea Protocolului din februarie 2009, se cuvine a reaminti, obligati de conditia de istoric al clipei, ca stirea privind desecretizarea de vineri a fost anuntata de Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvint al SRI, joi seara, la 22.30, in cadrul unui lung interviu, difuzat in doua parti de B1tv, luat de Sabin Orcan.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-5-aprilie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori