Cautare bloguri

Gindul de joi, 5 octombrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 04.10.2017 20:37:53

Gindul de joi, 5 octombrie 2017

Am trait s-o vad si pe asta: TeFeListizarea Guvernului PSD-ALDE

Nu demult, ministrul Apararii din Ungaria a fost cu un avion la cimitirul de la Rudkino, linga Voronej, in Rusia, unde sint reinhumati 20 000 de militari maghiari cazuti in Batalia de la Stalingrad, mai precis, de la Voronej, deoarece ungurii aparau o linie aflata la nordul Armatei a 3-a romane. Aici ministrul Apararii maghiar a anuntat ca la anul Ungaria va organiza un tren Budapesta – Voronej, care-i va duce la locul de reinhumare pe neamurile celor 20 000 de unguri din Cimitir.
Cimitirul de la Rudkino – scrie Vasile Soimaru in cartea sa Cotul Donului. 1942, tiparita la Chisinau in 2013, editia a doua, revizuita – e iluminat zi si noapte. Pentru intretinerea Flacarii vesnic vie a fost construita de Ungaria pina la Cimitir, o conducta de gaz de zeci de kilometri, intr-o zona in care localitatile rusesti n-au gaz.
Asa cinstesc ungurii memoria celor cazuti pe Frontul de Est.

Cum cinsteste Guvernul Romaniei?
Dintre coroanele de flori depuse la Ceremonia de reinhumare a celor 345 de militari romani morti la Stalingrad, la cimitirul Rossoska de linga Volgograd, ceremonie care a avut loc vineri, 29 septembrie 2017, lipseste una care ar fi trebuit sa se gaseasca neaparat:
Coroana Guvernului.
Coroana lipseste nu pentru ca ar fi confiscat-o rusii, nemultumiti ca premierul Mihai Tudose prefera whisky-ul votcai, ci pur si simplu pentru ca Guvernul Romaniei n-a trimis nici un Mesaj.

In 25 octombrie 2015, la ceremonia de reinhumare a primului lot de militari romani, Guvernul Romaniei a fost reprezentat de consilierul lui Victor Ponta, Teodor Melescanu. S-a depus o coroana de flori din partea Guvernului si s-a dat citire unui Mesaj semnat de premierul Victor Ponta.
De ce trebuia sa fie prezent si Guvernul Romaniei?
Din mai multe motive.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-5-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori