Cautare bloguri

Gindul de joi, 8 martie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 07.03.2018 19:38:29

Gindul de joi, 8 martie 2018

Sebastian Ghita in februarie 2015: Statul roman a cumparat de la Microsoft nimicul cu 400 de milioane de dolari!

Pe 1 februarie 2018, un Comunicat al DNA stupefia opinia publica anuntind esecul Dosarului Microsoft, unul dintre cele mai mari dosare de coruptie din postdecembrism, pentru a carui deschidere, 26 septembrie 2014, sefa DNA, Codruta Kovesi, s-a laudat prin zeci de interviuri mai mult sau mai putin aranjate.
Stupefactia provenea si din constatarea ca, dupa patru ani de lucru la un dosar despre care sefa DNA a sustinut neincetat ca beneficiaza de o atentie deosebita, erau trimisi in judecata citiva insi si aceea niste pitifelnici, un fel de Acarul Paun, despre care Arghezi scria undeva ca e o nascocire pur romaneasca.

Dupa anuntul DNA, in presa independenta cu adevarat independenta s-a incercat explicarea esecului si mai ales seninatatea cu care conducerea DNA si-a asumat acest esec, in conditiile unei publicitati uriesesti a tezei DNA – Unitate de elita a Parchetelor Romanesti.
Printre cauze s-a strecurat timid (deoarece parea o ipoteza bizara) si cea potrivit careia deschiderea Dosarului Microsoft a fost o smecherie prin care DNA a salvat compania americana de la o ancheta federala in SUA.

Despre dosarul Microsoft au fost putine persoane care, de-a lungul anilor, au avut indrazneala de a pune la indoiala mersul si mai ales tinta anchetei.
Una dintre aceste persoane a fost Sebastian Ghita. Intr-un interviu de exceptie acordat lui Catalin Tolontan si publicat de ziarist pe tolo.ro in 27 februarie 2015 sub titlul Microsoft este responsabil. A luat 400 milioane de euro si nu ne-a vindut nici o licenta, Sebastian Ghita face dezvaluiri spectaculoase, la vremea respectiva, trecute practic neobservate. Acum, cind ancheta DNA s-a dovedit un esec si prin faptul ca s-a rezumat doar la coruptii din Romania, fara a indrazni sa atinga fie si cu o fila de dosar coruptii din America, spusele lui Sebastian Ghita devin de un interes public deosebit.

Reproduc dupa tolo.ro din 27 februarie 2015, fragmentul de dialog dintre Sebastian Ghita si Catalin Tolontan despre afacerea Microsoft si alte afaceri ale companiilor straine in Romania postdecembrista:

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-8-martie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori