Cautare bloguri

Gindul de luni, 13 noiembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 12.11.2017 19:13:29

Gindul de luni, 13 noiembrie 2017

Operatiunea Mihai Tudose, acest copil alintat al Serviciilor

Joi seara, in direct fiind la emisiunea Romania9 de la TVR, am avut prilejul de a urmari secvente din Piata Victoriei, de la Protestul TeFeList impotriva Modificarilor la Codul fiscal.
In dese rinduri mi-am exprimat scepticismul de tip I.L. Caragiale fata de nivelul intelectual al Poporului roman, dominat de amestecul de singe din mahalalele marilor orase si, prin urmare, intruchipare a Prostiei care se crede Desteptaciune.

Demonstratia de miercuri seara m-a clatinat in acest scepticism.
Cum adica niste romani – romani, nu japonezi, nu nemti – demonstrau impotriva modificarilor la Codul fiscal?!
Ca sa demonstrezi impotriva unor modificari la Codul fiscal inseamna ca esti cel putin doctor docent in domeniul financiar.
Eu, de exemplu, desi absolvent de facultate, desi om de biblioteca, desi presupus a mai sti cite ceva macar din frecventarea cartilor, n-am inteles nimic din modificarea Codului fiscal. Chiar si in emisiune, am intrebat in dreapta si-n stinga ce s-a urmarit prin aceste modificari, dar nimeni nu m-a putut lumina. Din cind in cind ma uit seara la talk-showuri despre Revolutia fiscala. Domni distinsi stau in fund pe scaune, ca la un depanusat sub forma de claca, si vorbesc pro si contra Revolutiei fiscale. Ii urmaresc pe cei care spun ca e o Minune. Nu-i inteleg. Ii urmaresc pe cei care spun ca-i un Dezastru. Nici pe acestia nu-i inteleg.
Si daca nu inteleg nici de ce e bun, nici de ce e rau, cum sa ies sa protestez pro sau contra?

Daca o mie si ceva de cetateni, intre care am dibuit si persoane fara bacalaureat, ba chiar folosind destu pe post de semnatura electronica (zilele trecute a trebuit sa iscalesc niste hirtii pe o tableta si cel care m-a pus sa fac asta mi-a zis sa fac iscalitura mea cu destu, va imaginanti ce usor mi-ar fi fost daca ma multumeam sa pun destu?!), au iesit sa demonstreze miercuri seara impotriva modificarilor la Codul fiscal, inseamna ca, in materie de cultura financiara, noi, romanii sint superiori nemtilor, japonezilor, americanilor si altor natii care ni se dau drept exemplu de urmat, asa cum barbarilor li se dadea drept exemplu Luminatul Bizant.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-13-noiembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori