Cautare bloguri

Gindul de luni, 14 mai 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 13.05.2018 20:46:27

Gindul de luni, 14 mai 2018

Sub indrumarea lui Klaus Iohannis, simbata, 12 mai 2018, la Bucuresti avut loc primul miting antiamerican din postdecembrism

Notele de esenta ale protestului TeFeList de simbata seara au dovedit inca o data oboseala acestui fel de actiune politica a presedintiei si a Opozitiei (protestele nu mai sint de mult ale societatii civile, confiscate cum au fost de catre PNL si USR), oboseala manifesta in impresia de clisee ivite din rutina.
Am intilnit astfel strofocarea siteurilor si televiziunilor din cadrul Diviziei Presa a Binomului de a exagera proportiile si semnificatiile politice ale manifestarii, incercind sa faca trandafir dintr-un bors cu stir, iresponsabila transformare a unor jurnalisti precum Rares Bogdan in mitingisti cu spume la gura, prezenti in strada ca agitatori revolutionari, provocarile puse la cale de acelasi Madalin Bot, un soi Miron Cozma care se pretinde jurnalist, aceeasi atmosfera de loc in care n-au venit nemultumiti, ci oameni care au simtit nevoia sa treaca si ei pe acolo, cu bicicleta, cu trotineta si cu nelipsitii ciini care trebuiau scosi la plimbare seara, eterna binecuvintare de catre presedinte a miscarilor de strada, pozitie anticonstitutionala, deoarece principala misiune a sefului statului e cea de arbitru in conflictele din societate, si nu de incitator la conflicte.

Fata de alte manifestari, protestul de simbata seara avut insa si citeva note aparte, care au facut din moment o bizarerie nascatoare de intrebari.
E vorba mai intii de caracterul improvizat al acestei miscari. Fata de alte momente, au lipsit initiativele spectaculoase, cum a fost de exemplu folosirea telefoanelor mobile in ianuarie 2017, protestatarii nu s-au mai deplasat dintr-un loc intr-altul al Bucurestiului, manevra necesara pentru impactul mediatic dar si pentru sporirea numarului de manifestanti, a lipsit mai ales emotia de la alte manifestari.

Raspunsul la intrebarea de ce caracterul improvizat?, ni-l da chiar nota de nitam-nisam a acestei miscari. Cine a urmarit divizia Presa de simbata dimineata, va fi constatat o intrare in dispozitiv masiva, agresiva si precipitata pentru pregatirea mediatica a protestului.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-14-mai-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori