Cautare bloguri

Gindul de luni, 4 noiembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 03.12.2017 22:08:52

Gindul de luni, 4 noiembrie 2017

Scandalul Carmen Dan sau Microfonul care face cu ochiul

Stirea despre descoperirea de catre Carmen Dan a unui microfon plantat in apartamentul privat, data de Romania Tv in premiera m-a prins in direct la Romania 9 de la TVR, miercuri, 29 noiembrie 2017, seara.
Imediat, deoarece n-avusesem cum sa urmaresc in direct Romania Tv, am cerut amanunte asupra felului in care a fost data stirea.
N-am putut afla nimic.

Dupa emisiune, timp de citeva zile, m-am dat peste cap sa aflu in ce conditii intervenise Carmen Dan la Romania Tv, dar mai ales ce spusese distinsa in aceasta prima interventie in spatiul mediatic despre descoperire. Potrivit traditionalei limbarite iscate de trairea unui fapt iesit din comun, Carmen Dan a facut apoi turul televiziunilor de stiri. Informatiile de baza si cele mai complete au fost date insa opiniei publice in prima interventie, cea de la Romania Tv.

Eram preocupat de asta, pentru ca, dupa opinia mea esenta Scandalului nu e interceptarea ilegala a ministrului de Interne (nu stim de cind era microfonul acolo), ci usurinta cu care Carmen Dan a descoperit dispozitivul. Atit la Romania tv, cit si la celelalte posturi, doamna ministru a sustinut in chip consecvent, fara sa se abata o clipa de la teza, ca descoperirea a fost absolut intimplatoare. Cind cineva e tinta de supraveghere din partea unor profesionisti, dispozitivele audio- video nu sunt descoperite de amatori precum Carmen Dan. In plus, dispozitivul a fost prezentat de toti specialistii drept unul primitiv, tinind de ceea ce am putea Evul Mediu al trasului electronic cu urechea. De asemenea era important de aflat conditiile interventiei, deoarece, in astfel de cazuri, mai ales daca e inalt demnitar, victima pastreaza discretie si nu intervine public decit cind sint suficiente date pentru a se putea pronunta exact. Nu de alta, dar exista riscul sa te faci de ris, creind taraboi ca esti ascultat de forte oculte pentru a se dovedi c-a fost o fapta a unui apropiat.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-4-noiembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori