Cautare bloguri

Gindul de luni, 5 martie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 04.03.2018 18:55:57

Gindul de luni, 5 martie 2018

De ce e istoric discursul Cristinei Trancea, presedinta ICCJ, la Bilantul DNA din 28 februarie 2018

Valorizindu-l drept istoric, am reprodus pe cristoiublog.ro, reluat si de Evenimentul zilei la rubrica Gindul lui Cristoiu, discursul tinut de Cristina Tarcea, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie la paranghelia de tip publicitar care a fost ceea ce s-a numit oficial Bilantul DNA din 28 februarie 2018.

Codruta Kovesi a ajuns, gratie unui incredibil Cult al personalitatii, o persoana disputata mai patimas in spatiul public decit meciul de cupa Steaua-Dinamo.
Asta a facut ca discursul Cristinei Tarcea sa fie interpretat atit de fanii, cit si de dusmanii Codrutei Kovesi drept un ghiont dat sefei DNA. Infanteristii Nepretuitei din Divizia Presa, in frunte cu Unitatea Militara de elita Digi24, au trecut cu vederea discursul potrivit smecheriei cu stirea care nu ne convine e o stire care nu exista.

Dusmanii Codrutei Kovesi au cultivat discursul sub semnul unei pozitii antiKovesi.
Si unii si altii stilcesc propagandistic interventia la Bilantul DNA a Cristinei Trancea.
Discursul e istoric, pentru ca sefa ICCJ a pus capat prin el unuia dintre cele mai respingatoare traditii din ultimul timp- transformarea Bilanturilor DNA intr-o sarbatoare nationala.

Cu un an in urma, pe 24 februarie 2017, scriam sub titlul Sedinta de bilant a DNA – un Congres PCR cu o Codruta Kovesi pe post de Tovarasul si Tovarasa la un loc:
Joi, 23 februarie 2017, a avut loc la Bucuresti sedinta de Bilant a DNA pe anul 2016. ()
Bilantul unui Departament al Parchetului General, prin nimic deosebit constitutional de un alt departament, DIICOT, de exemplu, ar trebui sa fie un moment strict profesional.
Cu toate acestea, ca si in alti ani, Bilantul DNA pe 2016 a luat infatisarea unui eveniment de exceptie, cu vadite conotatii de sarbatoare nationala.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-5-martie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori