Cautare bloguri

Gindul de luni, 7 mai 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 06.05.2018 18:57:19

Gindul de luni, 7 mai 2018

E Liviu Dragnea in initiativa cu Ambasada un aventurier sau un pion?

Scandalul privind mutarea Ambasadei noastre din Israel la Ierusalim, intr-o miscare surprinzatoare, daca nu chiar stupefianta pentru o tara resemnata, de 28 de ani, la politica statului in banca ei, deoarece orice initiativa proprie risca o varga administrata pe sira spinarii, are multe enigme, numarindu-se printre momentele pe care le vom descifra poate abia dupa trecerea anilor, desi nici atunci nu putem fi siguri de asta, daca ne gindim ca multa invocata trecere n-a dezlegat misterele teroristilor din decembrie 1989 sau cele ale mineriadelor.
Unul dintre aceste mistere trimite la autorul initiativei: Liviu Dragnea.

Desi multe adevaruri ne scapa, sint citeva pe care le putem deja considera credibile:
1). Initiativa diplomatica rasunatoare apartine in exclusivitate lui Liviu Dragnea. Indiscutabil, ea n-ar fi fost posibila fara colaborarea Vioricai Dancila. Nu in postura de instrument al lui Liviu Dragnea si cu atit mai putin in postura de santajata cu familia (cum infecteaza opinia publica Insolventa tv), ci in postura de lider PSD-ist, afirmat ca atare la Bruxelles. Nu stim cu cine s-a consultat nici macar din partid. Cum sa stim daca s-a consultat si cu parteneri externi? Pina la ivirea amanuntelor, stim sigur doar ca initiativa e a lui Liviu Dragnea.
2). Impotriva deciziei s-au napustit politicieni si jurnalisti. Cum unii dintre ei au fost pina mai ieri soldati credinciosi ai Americii si ai Israelului. Nici unul nu aduce argumente convingatoare impotriva initiativei. Si e normal sa nu aduca. Motivele incontrarii tin de orice altceva decit de geopolitica. Unii se manifesta asa ca sustinatori ai lui Klaus Iohannis. Initiativa e catastrofala, deoarece a fost luata de guvern, care n-are dreptul la initiative de politica externa. Altii fac praf initiativa, pentru ca e a lui Liviu Dragnea, si ei sint dusmani ai presedintelui PSD.
Nota comuna a tuturor criticilor ramine teza ca initiativa e a lui Liviu Dragnea.
Tot ca o nota comuna e denuntarea unor interese personale ale presedintelui PSD in aceasta initiativa.
Sint interese personale ale lui Liviu Dragnea?
O intrebare fara rost.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-7-mai-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori