Cautare bloguri

Gindul de luni, 9 octombrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 08.10.2017 21:53:52

Gindul de luni, 9 octombrie 2017

Un moment de glorie din istoria presei romanesti: Gica Voicu il trage pe sfoara pe François Mitterrand!

Gheorghe Voicu, stiut in redactia Evenimentului Zilei ca Gica Voicu si, de cele mai multe ori, ca Gica pur si simplu, a murit.
Cei care au scris despre disparitia sa fulgeratoare in puterea virstei (nu facuse 60 de ani!) si, zic eu, intr-o discretie nemeritata, au tinut sa mentioneze ca Giga Voicu a fost redactorul sef al Evenimentul zilei din 1992, de la infiintare, pina in februarie 1997, cind am plecat din fruntea ziarului.
Deoarece eu imi ziceam, director, Gica Voicu a fost timp de cinci ani, al doilea om din legendara redactie a Evenimentului zilei – perioada Cristoiu.

Evit pe cit posibil sa scriu la moartea unei personalitati care mi-a fost apropiata sau pe care am cunoscut-o doar. In astfel de imprejurari, toata lumea se supune automat principiului de minima civilizatie Despre morti numai de bine, si astfel, cel scuipat in timpul vietii e pupat cu buze inmuiate in miere exact pe locul de pe obraz unde au stat pina mai ieri flegmele.

In cazul lui Gica Voicu simt nevoia sa scriu ceva.
Nu pentru a-mi indeplini (Doamne fereste!) misiunea pe care multi dintre cei care au lucrat cu mine in anii 1992-1997 mi-o impun fara sa mi-o zica:
Misiunea de a scrie despre cel care a fost timp de cinci ani mina mea dreapta in faurirea unui ziar de legenda.
Scriu, pentru ca amintirile mele despre Gica Voicu apartin deja Istoriei presei romanesti.

Gica Voicu a fost inainte de toate unul dintre numeroasele talente descoperite de mine in primii ani postdecembristi, cind in Romania se gaseau multi tineri care asteptau doar un semn pentru a deveni vedete ale presei romanesti.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-9-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori