Cautare bloguri

Gindul de marti, 10 aprilie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 10.04.2018 00:21:50

Gindul de marti, 10 aprilie 2018

Stenograma interviului dat de Victor Ponta la Stiri pe surse la concurenta cu Jurnalul Elenei Udrea!

Am invocat intr-un editorial anterior interviul acordat de Victor Ponta site-ului Stiri pe surse in ziua 18 martie 2018 definindu-l drept una dintre cele mai puternice documente de dezvaluiri privind trecutul recent, trecut care ne obsedeaza mai ceva decit pe cei din anii 1965-1971.
Intr-adevar, in contextul acestui fenomen unic in postdecembrism – un val de dezvaluiri, unele produs al unei autodetonari despre ce se intimpla dincolo de fatada democratica a vietii publice – interviul lui Victor Ponta are enormul avantaj de a fi un fel de Memorii necrutatoare ale unui personaj care a fost fauritor de evenimente si nu simplu martor.

N-am spus in comentariul meu, care se referea doar la una dintre dezvaluiri – cea in care Florian Coldea o chema la ordine la SRI pe sefa DNA, Codruta Kovesi si o lua la intrebari mai ceva decit facea un ofiter din Rusia lui Turgheniev cu ordonanta pe post de slujitor – ca interviul are dezavantajul de a fi publicat pe site doar in varianta video. Fiind vorba de un dialog intins in timp, interviul n-a devenit, cum ar fi fost de asteptat, izvorul unei serii de stiri, de comentarii, de interventii pro si contra.

Preocupat, asa cum vad cititorii mei, de tot ceea ridica brusc capacul de oala democratiei din ultimii ani pentru ca omul simplu sa-si dea seama ca supa dinauntru, care parea sa miroasa frumos, pute, am facut rost cu mijloace proprii de Stenograma interviului.
Si cum aceasta stenograma pe care o detin doar eu are valoarea de dezvaluiri a Jurnalului Elenei Udrea, imi permit in mai multe numere din cristoiublog.ro sa redau pentru cititorii pasionati de a sti ce e dincolo de ceea ce vedem la televizor, in culisele vietii noastre publice, fragmente din interviu considerate de mine de o exceptionala importanta pentru intelegerea a ceea ce s-a intimplat in ultimii ani.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-10-aprilie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori