Cautare bloguri

Gindul de marti, 10 octombrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 09.10.2017 19:37:35

Gindul de marti, 10 octombrie 2017

O greseala capitala: SRI vrea sa se desparta de trecut tacind!

Cu prilejul inaugurarii la Universitatea de Vest a unui Program de masterat pentru Studii de Securitate Globala, Eduard Hellvig, directorul SRI, a tinut un discurs in fata cursantilor.
Om serios cind vine vorba de documentare, am vrut sa vad in ce postura a tinut acest discurs directorul SRI.
Dintr-un articol publicat de Evenimentul zilei am aflat citeva amanunte despre initiativa de la Timisoara:

Derulat de Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii a UVT, acesta este primul program de acest fel din vestul tarii, unul complex, apropiat de practica. Se adreseaza in primul rand specialistilor care doresc sa se perfectioneze, dar si tinerilor care doresc sa devina profesionisti in acest domeniu.

Ce rol are SRI in aceasta initiativa?
O finanteaza?
Ii asigura documentarea de specialitate?
Ii da profesori?
In ce calitate a vorbit Eduard Hellvig? De invitat? De profesor? De patron?
Iata intrebari al caror raspuns ne-ar fi ajutat sa descifram mai bine textul Discursului, pe care l-am citit cu creionul in mina in varianta de pe site-ul SRI, si nu l-am ciugulit din stirile trunchiate si analfabete ale televiziunilor de stiri.

Desi n-avem date pentru a gasi raspunsul la aceste intrebari, e limpede ca ne-am aflat in fata unui moment de comunicare publica. Directorul SRI, Eduard Hellvig, din motive care-ne scapa, a ales drept prestatie de principiu a SRI discretia.

Din cind in cind eternitatea de discretie e intrerupta de catre un Comunicat al SRI sau de o postare pe Facebook a lui Ovidiu Marincea.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-10-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori