Cautare bloguri

Gindul de marti, 6 martie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 05.03.2018 18:07:34

Gindul de marti, 6 martie 2018

Topul neghiobiilor spuse/ facute cu ochii larg deschisi
Indicatiile maret bolsevice date presei romane de Jupinul Frans Timmermans, prim vicepresedintele Comisiei Europene

1.

Venit pe meleagurile noastre convins – si nu chiar absurd – ca face o mare bunavointa babuinilor aratindu-le Inalta-i Fata, prim vicepresedintele Comisiei Europene, a gasit de cuviinta sa dea indicatii presei romanesti despre cum sa scrie despre Justitie:

Atacarea sistemului de justitie in mass media, in dezbateri publice, poate duce la riscul crearii in rindul populatiei din Romania a impresiei ca ceva nu merge bine cu Justitia.

Am precizat, presei romanesti, pentru ca distinsul n-ar cuteza sa faca acelasi lucru cu presa din Olanda. Pentru asemenea basbuzucism politic ar fi constrins sa demisioneze cit ai clipi.

Imediat dupa Lovitura de stat de la 23 august 1944, in Romania si-au facut aparitia trimisi mai mult sau mai putin de seama ai Moscovei bolsevice: de la Andrei Visinski pina la Ilya Ehrenburg. In conferinte de presa, in reuniuni intens mediatizate de o presa trecuta de la un Partener strategic la altul, solii noului Stapin se straduiau sa vire in capul romanilor, pina atunci supusi democratiei, invataturile bolsevice ale lui Stalin. Mai mult ca sigur, daca ar invia, o data cu Imperiul sovietic, si ar veni din nou sa ne tina lectii de bolsevism, respectivii ar avea acelasi punct de vedere dusmanos fata de libertatea presei de a aborda neregulile din Justitie ca si acest mare bugetivor care e Frans Timmermans, a carei functie inutila – de ce o fi nevoie si de un prim vicepresedinte cind avem platit din greu din taxe si impozite si un presedinte? – inseamna privilegii materiale de nabab.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-6-martie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori