Cautare bloguri

Gindul de miercuri, 1 noiembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 01.11.2017 00:26:40

Gindul de miercuri, 1 noiembrie 2017

Ce face PSD cu majoritatea zdrobitoare din Parlament? Adopta legi prin care Liviu Dragnea poate face cadou nepotelelor dragi sefii de institutii! Ca de exemplu, sefia Agerpres!

Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 au adus cu ele un eveniment de exceptie in ansamblul evenimentelor si faptelor care alcatuiesc Istoria postdecembrista, la care noi, ziaristii, Istorici ai clipei, am fost martori si cronicari:

Un partid politic – PSD – a obtinut o victorie covirsitoare: 45%.

In conditiile unei Opozitii spulberate la urne, prin alianta cu un singur partid, ALDE, prea mic pentru a emite pretentii de independenta, PSD a beneficiat dupa alegerile din decembrie 2016 de ceea ce nici un partid de guvernamint n-a beneficiat in postdecembrism:

O majoritate parlamentara zdrobitoare.

Sa reamintim ca pina la alegerile din 11 decembrie 2016, Guvernele, inclusiv cele ale PSD, s-au confruntat cu problemele – inevitabile – ale Guvernelor minoritare sau de Coalitie.

Oricit s-ar supara TeFeListii, o asemenea majoritate zdrobitoare, chiar daca a unui partid in chip absurd etichetat drept neocomunist (neocomunismul celor mai bogati oameni din Romania!), s-a constituit cel putin teoretic intr-o sansa uriasa pentru reformarea tarii din temelii in directia modernizarea tarii sau cum ar fi zis pasoptistii a Intrarii in Veac.

Marile proiecte postdecembriste au esuat dupa alegeri nu doar pentru ca partidele cistigatoare si-au uitat fagaduielile din campanie, ci pentru ca realizarea lor s-a lovit de uriasele dificultati ale majoritatilor fragile din Parlament, ale Coalitiilor heteroclite.

Pentru prima data dupa decembrie 1989, si in conditiile puterii locale zdrobitoare (la Bucuresti, intiia oara in postdecembrism, PSD a cistigat toate primariile de sector), un partid ajuns la putere prin alegeri democratice putea promova reformele radicale, cerute de realitatile romanesti, imposibil de realizat in conditiile guvernelor minoritare sau de coalitie.

Intr-un Mesaj din decembrie 1859 Alexandru Ioan Cuza semnala tuturor romanilor:

Avem atitea de facut!

Asa ar fi putut zice si liderii PSD-ALDE dupa ce-au aflat rezultatele alegerilor din 11 decembrie 2016.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-1-noiembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori