Cautare bloguri

Gindul de miercuri, 11 iulie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 10.07.2018 22:38:34

Gindul de miercuri, 11 iulie 2018

Florian Coldea si Codruta Kovesi – doua executii prezidentiale. Asemanari si deosebiri

Luni, 9 iulie 2018, Klaus Iohannis a semnat Decretul de revocare din functie a Codrutei Kovesi. Cu un an, dar ce spun eu, cu doar citeva luni in urma, un astfel de moment era de neconceput. Daca ai fi spus ca nu peste mult timp, la inceputul lui Cuptor, Slujirea, Nepretuita, Nefertiti, Zeita Anticoruptiei, cea despre care o unitate militara a Diviziei Presa scria, fara sa pic de jena, ca bea dimineata cafea cu lacrimile coruptilor, cea pentru care ambasadorul american la Bucuresti juca intr-un film publicitar rolul de lautar gen Mincati-as! va pleca acasa le finele unui montaj literar artistic de un rar prost gust, mai mult ca sigur ai fi facut semnul discret menit a sugera luatul razna. Coborirea Suitei in copac in buruienisul de dedesubt era un moment greu de imaginat de mintea romaneasca, mintea care, intre noi fie vorba, nu-l vedea pe Nicolae Ceausescu iesind din TAB.

Codruta Kovesi a fost data de a dura din scaunul din care flutura natiunii catusele, pe post de sceptru al puterii sale nemasurate.

Si totusi, contrar asteptarilor, Dunarea curge tot catre Mare, si nu invers, catre Padurea Neagra, frunzele sint mai departe verzi din nastere si nu din suparare, iar pisicile, in calduri, miorlaie ca si pina acum, nu s-au apucat sa compuna sonete.

Pentru ca umilinta sa fie completa, cei de la USR au invitat-o sa se inscrie in partidul lor. Nu de alta, dar Cosette Chichirau are nevoie sa-i tina cineva poseta cit timp ii filmeaza pe PSD-isti cu telefonul mobil.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-11-iulie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori