Cautare bloguri

Gindul de miercuri, 11 octombrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 10.10.2017 20:39:51

Gindul de miercuri, 11 octombrie 2017

Dupa Dacian Ciolos, Klaus Iohannis are un nou Premier al Meu: Mihai Tudose!

Simbata, 7 octombrie 2017, Marius Pieleanu a prezentat la Antena 3 rezultatele unui sondaj avind printre intrebari si pe aceasta: Ce parere aveti despre Guvern? 57% aveau o parere proasta, 10% n-aveau nici o parere si 31% aveau o parere buna.

De 27 de ani, de cind imi dau cu parerea despre politichia autohtona, am intilnit zeci de situatii in care un sondaj arata ca Guvernul s-a prabusit in sondaje. Sondajele, mai ales in primii ani de guvernare, n-au nici o importanta pentru Guvern si fireste pentru Coalitia majoritara. Cu exceptia presedintelui care, ca in cazul lui Traian Basescu, prabusit in sondaje, poate fi tinta unei Operatiuni de suspendare cu note de Lovitura de stat, un Guvern nu pateste nimic daca s-a prabusit in sondaje. Cu atit mai mult nu pateste nimic, daca sondajul e fals. De regula, in cei 27 de ani postdecembristi, reactia la un astfel de sondaj era negarea.

Putea sa se intimple asa ceva si cu sondajul lui Marius Pieleanu.
Mihai Tudose putea sa treaca mai departe, zicind ca e o facatura.
Sau putea spune ca dracu nu-i atit de negru, deoarece procentajul de 31 de suta parere buna e chiar multumitor pentru un Guvern aflat in prima linie a contestarii de catre adversarii PSD.
Mihai Tudose nu procedeaza astfel.
Prin Realitatea Tv el declanseaza o campanie menita a arata ca sondajul a fost masluit la ordinele lui Liviu Dragnea ca sa-l compromita.

Intre premier si postul prezidential Realitatea Tv s-a incheiat o negustorie vizibila cu ochiul liber:
Postul il ridica in slavi pe Mihai Tudose si-l tiraste prin flegme pe Liviu Dragnea. La schimb, premierul asigura postul ca nu va plati taxe si impozite la stat inca un deceniu de acum incolo. Fireste, negustoria asta pastreaza o gaura in Buget, care Buget nu e al degustatorului Tudose, ci al tarii, dar cind e vorba de un absolvent de facultate privata in somn, precum Mihai Tudose Bugetul tarii e un fel de buzunar al sau de la spate.

In chip semnificativ, tema e preluata de Divizia Presa a Binomului SRI – DNA.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-11-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori