Cautare bloguri

Gindul de miercuri, 29 noiembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 28.11.2017 20:00:07

Gindul de miercuri, 29 noiembrie 2017

Scandalul Comunicatului: Cind ne-a intrat in singe Sifilisul slugarniciei fata de Inalta Poarta?!

Pe site-ul Purtatorului de cuvint al Departamentului de Stat al SUA a aparut luni, 27 noiembrie 2017, acest text:

Romania: Proposals Affecting the Independence of the The United States notes with concern that the Parliament of Romania is considering legislation that could undermine the fight against corruption and weaken judicial independence in Romania. This legislation, which was originally proposed by the Ministry of Justice, threatens the progress Romania has made in recent years to build strong judicial institutions shielded from political interference. We urge the Parliament of Romania to reject proposals that weaken the rule of law and endanger the fight against corruption.

Din cite se vede, e vorba de un text care n-a fost citit intr-o conferinta de presa, nu apartine unui oficial, ci purtatorului de cuvint al Departamentului de Stat, postat – asa cum excelent arata Bogdan Iacob pe InPolitics.ro – intr-o sectiune de mic litraj a site-ului, un text de rutina, in genul celor emise de Ambasada americana de la Bucuresti cind raspunde unei solicitari pro-DNA din partea unei unitati militare combatante din Divizia Presa a Binomului.

Din cite se stie, romanii urmareau cu sufletul la gura interpretarile date de preoti continutului organelor animalelor scoase din interior dupa sacrificiu. Deoarece textul de pe site e in engleza, locul preotilor din Imperiul Roman l-au luat in aceste zile, in Babuinia noastra vesela, traducatorii din limba engleza. Verbul to urge are in limba engleza mai multe definitii. El inseamna si a cere imperios, si a indemna, si a solicita. Textul a fost redactat de unul dintre functionarii Departamentului Presa al Departamentului de Stat. La care dintre ele se va fi gindit functionarul? Care functionar din birocratia de la Washingon, tocmai va fi venit la serviciu suparat ca fosta nevasta nu-l lasa sa-si vada copilul sau vesel, pentru c-a facut rost de bilete la un meci de baseball.

In alte parti ale lumii, cu tari care sint locuite de oameni, nu de babuini, raspunsul la intrebarea asta ar putea precocupa cel mult pe studentii de la limba si literatura engleza.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-29-noiembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori