Cautare bloguri

Gindul de miercuri, 6 iunie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 05.06.2018 21:36:02

Gindul de miercuri, 6 iunie 2018

De ce ar trebui ca Tudorel Toader sa fie viitorul presedinte al Romaniei

Fostul ministru al Educatiei Nationale, Daniel Funeriu, posteaza pe Internet un text de o mare valoare publicistica si civica. E vorba de un mesaj adresat politicienilor si ziaristilor, dar si multor simpli cetateni occidentali:

Stop cu modul superior in care ii tratati pe romani.

Un citat desprins din text ne convinge ca acest document ar fi trebuit remarcat si reprodus de intreaga presa romana, astfel incit toti romanii revoltati, ca si Daniel Funeriu, ca si mine, de tratarea noastra ca babuini, sa- l citeasca, ba chiar sa-l invete pe de rost.:

Sa fie clar: nu sufar de romanocentrism, nu sufar de vreun complex cultural si nici nu am fost vreodata discriminat, cu toate ca fiind barbat crestin alb heterosexual probabil o sa fiu in curand. Dar sunt revoltat de modul in care media franceza si organizatorii de la Roland Garros trateaza orice are a face cu jucatoarele noastre. M-am saturat si de «umoristii francezi» gen Djamel Debbouze care fac misto de «cersetorii» romani din metrou, m-am saturat de presa franceza care mentioneaza nationalitatea infractorilor NUMAI cand e vorba de romani, m-am saturat de “politicienii” de doi bani din Franta, incepand cu pigmeul intelectual Valls si terminand cu constipatul Dupont-Aignan care tac las cand e vorba de suburbii islamizate in care nici politia nu are curajul sa intre, dar urla de mama focului cand vine vorba de 10 romi. M-am saturat ca fiica mea sa fie intrebata la scoala daca in Romania nu ii e frica sa mearga pe strada, m-am saturat ca din orice sa fii tratat de rasist dar daca esti roman e OK sa fii suspect din prima secunda, m-am saturat ca firmele de lux franceze care produc in Romania si ascund acest lucru pentru ca “nu da bine” la marketing. M-am saturat ca medicii nostri, fara de care spitalele frantuzesti s-ar goli instantaneu sa fie tratati ca niste felceri (a propos, impreuna cu Raed l-am pus cu botul pe labe pe seful colegiului medicilor din Franta venit sa ne dea lectii in 2012). M-am saturat sa fim tratati de tara corupta de tara afacerii Urba, a diamantelor centrafricane, a finantarii libiene, de tara cu doi premieri si un presedinte condamnati penal.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-6-iunie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori