Cautare bloguri

Gindul de simbata, 14 octombrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 14.10.2017 00:16:58

Gindul de simbata, 14 octombrie 2017

O secventa de neuitat: Miezul noptii de 12 spre 13 octombrie 2017: PSD facut groggy. La propriu si la figurat!

Daca as mai conduce o publicatie (un saptaminal generalist, gen Zig- Zag Magazin sau Expres Magazin, la vremea respectiva atingind peste 600 000 de exemplare tiraj), as lansa o rubrica intitulata: Secvente de neuitat din Marele Spectacol al Politicii postdecembriste.

Am semnalat ca, desi de la caderea Comunismului, au trecut peste doua decenii, nu avem inca un institut, o fundatie, un ONG care sa stringa material pentru viitorime despre perioada postdecembrista: documente de stat, fotografii, filme, secvente televizate, memorii ale principalilor actori politici, colectii de publicatii semnificative. Se pierd bani pe institute fara nici o legatura cu cercetarea: Institutul de studiere a crimelor comunismului (auzi, studierea Crimelor comunismului, de parca ar fi Parchetul general, nu o institutie stiintifica), Institutul de studiere a totalitarismului, din start propunindu-si sa abordeze propagandistic si nu stiintific Istoria comunismului. Nimeni din Statul asta roman nu se gindeste ca trec anii si documentele despre postdecembrism, despre ceea ce e deja Istorie, se pierde pentru totdeauna.

E lesne de inteles de ce joi spre vineri noaptea, am tresarit dind cu ochii de Secventa de la conferinta de presa comuna a lui Liviu Dragnea si a lui Mihai Tudose dupa reuniunea CExN.
Stiam si eu deja, ca mai toti confratii din presa, ca reuniunea se incheiase cu ingenuncherea PSD de catre Sistem in urma santajului ieftin numit demisia lui Mihai Tudose. Mihai Tudose, unul dintre politicienii crescuti in pepiniera de cadre a SRI, un fel de Stefan Gheorghiu al ultimului deceniu, amenintase cu demisia din functia de premier daca nu pleaca din Guvern cele doua penale, colege de partid, evident, una dintre ele Rovana Plumb, personaj istoric al Partidului, infinit mai importanta pentru istoria PSD decit Mihai Tudose, un neica nimeni pina cind a fost citat pe unitate ca premier al Romaniei.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-14-octombrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori