Cautare bloguri

Gindul de simbata, 3 martie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 02.03.2018 22:23:32

Gindul de simbata, 3 martie 2018

EXCLUSIV: Ce nu spune presedintele Comisiei Europene cand o sustine pe sefa DNA, Laura Kovesi

Jean- Claude Juncker este implicat intr-un proces penal din Luxemburg unde judecatorii investigheaza un Stat Paralel si Binomul “din dotare”: pe mandatul lui Juncker, serviciul secret SREL a efectuat interceptari telefonice si spionaj ilegale, si a mentinut o arhiva de dosare secrete (fise) pentru opozantii politici.
Ce autoritate morala mai are conducerea CE in a cere “explicatii” la Bucuresti, cand DNA este acuzat de asemenea ca alimenteaza un Stat Paralel- cel din Romania?

Text si foto: Traian Horia

In 23 Februarie 2018, presa damboviteana

prelua integral “ingrijorarile” conducerii Comisiei Europene (CE) privitoare la propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) , Laura Codruta Kovesi. Cei doi lideri ai CE, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, insistau ca “sunt urmarite cu atentie si ingrijorare ultimele evolutii, iar independenta sistemului judiciar din Romania si capacitatea sa de a lupta efectiv impotriva coruptiei sunt elemente fundamentale pentru o Romanie puternica in cadrul UE”. Comunicatul in sine, dincolo de esenta sa de vorbe goale, se constituia intr-un evident instrument de presiune politica asupra guvernului de la Bucuresti, in apriga inclestare pe mentinerea lui Kovesi la conducerea DNA. Chiar daca, de ani buni, ceea ce “ingrijoreaza” Comisia Europeana nu mai este “ingrijorator” pentru romanul de rand (si viceversa), presa favorabila entitatii denumita generic Binomul SRI-DNA, a reluat constiincios “ingrijorarile” de la Bruxelles.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-3-martie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori