Cautare bloguri

Gindul de simbata, 6 ianuarie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 05.01.2018 19:50:38

Gindul de simbata, 6 ianuarie 2017

EXCLUSIV – Romania, proasta cu Recomandari a ONU
La “sfatul” unei Agentii a Natiunilor Unite, radicalii islamisti – suspectii de terorism din sistemul penitenciar romanesc – sunt tinuti in aceleasi spatii comune cu restul detinutilor

Text si foto: Traian Horia

Romania isi tine detinutii radicalizati islamic la un loc cu ceilalti detinuti, dupa o “Recomandare” oferita de o Agentie ONU (UNODC), in timp ce tari care au o vasta experienta in lupta cu terorismul, precum Franta sau Marea Britanie, procedeaza invers si separa jihadistii in Centre speciale pentru a opri prozelitismul radical islamist, cu tot ceea ce poate decurge de aici: discursurile urii, extremismul, convertirile etc. Intr-un articol publicat in Apr. 2017 de Los Angeles Times (SUA), reprezentantii ONU chiar erau citati cu o cugetare mai adanca decat un put din Apuseni- “Este imposibil sa stim exact cati extremisti violenti sunt inchisi in lume, dar in unele tari pot fi cativa, iar in alte tari pot fi sute sau mii”. Ar parea ciudat, dar acesti oameni de la ONU (UNODC) editeaza carticele despre radicalizare si bajbaie dupa solutii, iar Romania, ca de obicei, este invitata sa foloseasca doar produsele expirate ale multi-culturalismului occidental. Este de reamintit in context ca, in Sept. 2017, presedintele nord-american Donald Trump cerea public “reformarea” ONU: un tren personal de Gaesti ar sosi, insa, mult mai rapid la sediul Natiunilor Unite decat ar sosi acolo o reforma.

Intr-un raspuns adresat publicatiei cristoiublog.ro

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) ne-a transmis ca detinutii radicalizati islamic din Romania sunt cazati in aceleasi spatii cu ceilalti detinuti. “Masura cazarii in comun faciliteaza influentarea pozitiva a persoanelor radicalizate, in vederea dezangajarii acestora (sic!-n.n.) (detasarea de mediul generator al influentei negative si de convingerile islamice radicale)”, mentioneaza reprezentantii institutiei in acelasi document. Pentru radicalizatul care devine “un risc” pentru siguranta penitenciarului, o Comisie il va putea trece intr-un regim special, in cadrul caruia va desfasura “in grupuri mici”, activitati “moral-religioase” sau “educative”: altfel spus, radicalizatul islamic schimba doar grupul unde prezumtiv isi desfasoara discursul religios. ANP exclude din condei adevaratul risc al acestor situatii si nu mentioneaza agresivitatea prozelitismului islamist la care sunt expusi ceilalti detinuti.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-6-ianuarie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori