Cautare bloguri

Gindul de simbata, 7 aprilie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 06.04.2018 23:25:30

Gindul de simbata, 7 aprilie 2018

Recurs in anulare la condamnarea lui Isus

Profit de faptul ca la ora cind redactez aceasta editie din cristoiublog.ro e Vinerea Mare, in amintirea de mii de ani a arestarii, condamnarii si executarii lui Isus, pentru a reproduce un eseu mai vechi al meu, iscat de lectura unei carti mai mult decit interesante: Arestarea, procesul si moartea lui Iisus Christos de Haim Cohn, la vremea scrierii cartii Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a statului Israel.

Absolvirea Sanhedrinului

Potrivit prefetei semnate de Tesu Solomovici la volumul lui Haim Cohn, Arestarea, procesul si moartea lui Iisus Christos, acesta este a 60.001 carte care s-a scris, numai in ultimele doua secole, despre viata si moartea lui Iisus Christos”. Istoria volumului? Palpitanta:

Cartea s-a nascut in urma unui demers neobisnuit: imediat dupa infiintarea statului Israel, un grup de preoti crestini s-a adresat inaltei Curti de Casatie a Israelului, cerand rejudecarea procesului lui Iisus din Nazaret si reabilitarea «Fiului lui Dumnezeu». In felul acesta – scriau preotii – va fi indreptata grava eroare judiciara comisa de Sanhedrinul evreiesc din urma cu aproape 2000 de ani.

Curioasa cerere a ajuns pe mana judecatorului Haim Cohn, presedintele inaltei Curti de Casatie a Statului Israel, urmasul unei ilustre familii de rabini. El a studiat «cazul» de vreo douazeci de ani si «verdictul» dat a facut «senzatie».

De ce a produs valva verdictul? Pentru ca el absolva Sanhedrinul si, prin asta, pe evrei, de arestarea, condamnarea si executarea lui Isus. Povara responsabilitatii e aruncata pe umerii romanilor, ai lui Pilat din Pont indeosebi. Valurile publicistice provocate de carte sunt explicabile. Timp de secole, crima, cea mai mare crima din istoria omenirii, a fost pusa pe seama evreilor.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-simbata-7-aprilie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori