Cautare bloguri

Gindul de vineri, 10 noiembrie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 09.11.2017 21:01:16

Gindul de vineri, 10 noiembrie 2017

Despre cum am descoperit ca inca din 1971 eram un excelent publicist

O doamna nespus de binevoitoare cu persoana mea fizica mi-a adus la locul meu de la BAR, trase le xerox si chiar capsate citeva pagini din volumul La Echinox in atelier. Corespondenta Marin Papahagi – Ion Pop. 1969-1981, aparut la Editura Muzeul Literaturii Romane in 2015 sub ingrijirea Luciei Papahagi. Prefata e semnata de Ion Pop.
Sint reproduse scrisorile schimbate intre ei de Marian Papahagi si Ion Pop pe vremea legendarei reviste Echinox.

Motivul inminarii celor citorva pagini:
Se scrie in ele si despre mine.
Impingind amabilitatea dincolo de granitele politetei, doamna a subliniat cu rosu rindurile in care scoate capul numele meu.
Zicind, Multumesc le voi citi mai tirziu! pun paginile pe masa. Seara, cind impachetez cartile, caietele si cablurile pentru a le cara pina acasa in cele doua valize (cind apar pe Victoriei cu valizele, taximetristii opresc pentru a se interesa daca merg la Gara), le pitesc intr-un caiet.
Sovai sa le citesc.
De ce nu m-am napustit asupra lor chiar din clipa cind mi-au fost date?
Doamna mi le-a inminat, zicind ca le-a tras la xerox si le-a capsat dintr-o carte aflata in depozitele BAR, deoarece se vorbeste despre mine in ele. Cum se vorbeste – nu mi-a zis. Si nu intimplator precizez asta. Pentru ca pot explica astfel sovaiala indelunga de a le citi.

Episodul la care fac vorbire scrisorile celor doi se refera la numirea mea ca adjunct la Echinox in 1971.
De atunci, de la perioada sefiei mele la revista, limitata la un an de zile, cit am fost asistent la Universitatea din Cluj, nu m-am mai intilnit cu Marian Papahagi si cu Ion Pop.
Intre timp, Marian Papahagi a murit.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-10-noiembrie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori