Cautare bloguri

Gindul de vineri, 11 mai 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 10.05.2018 21:17:25

Gindul de vineri, 11 mai 2018

Achitarea lui Victor Ponta confirma: Binomul SRI-DNA a fost si este bulanul lui Klaus Iohannis

Vineri, 10 mai 2018, Romania ultimilor ani a trait un moment istoric:
Fostul premier si fostul sef de partid Victor Ponta a fost achitat in dosarul poreclit de presa Turceni Rovinari.
Si cind spun asta ma refer nu numai la faptul ca prin aceasta decizie Victor Ponta are sansa unei relansari spectaculoase a carierei sale ( cu conditia sa gindeasca in fine cu creier de om politic si nu cu hormonii anti-Dragnea), ceea ce ar insemna si o resetare a scenei noastre politice aparent impietrita, dar si la un adevar de taria unei axiome:
Se confirma in chip spectaculos ipoteza potrivit careia Binomul SRI- DNA a fost folosit si mai e inca folosit de Klaus Iohannis pentru rafuielile sale politice.

Pentru a justifica aceasta afirmatie oarecum surprinzatoare e nevoie sa ne intoarcem la o alta zi istorica, vineri, 5 iunie 2015, in urma cu trei ani, asadar, cind Victor Ponta, premier al Romaniei, era chemat la DNA pentru a fi pus sub acuzare in afacerea Turceni Rovinari. Pentru orice om minim normal, si caruia Divizia Presa nu i-a spalat creierul, acuzatiile din dosar tineau de ordinul unei deraieri stupefiante. Victor Ponta fusese cu ani urma, pe vremea opozitiei la regimul Traian Basescu, mai precis intre octombrie 2007 – decembrie 2008, angajat al firmei private de avocati Dan Sova. Din cate spune nu numai legea, ci si bunul simt omenesc, o firma privata poate sa plateasca salariul si la 1000 de persoane chiar daca acestea taie frunza la ciini in schimbul remuneratiei. Daca firma privata, ca si persoanele angajate, isi platesc taxele si impozitele catre stat, daca contractele sint legale, nici firma si nici persoanele nu pot fi acuzate de coruptie. Dosarul ticluit de DNA in cazul Victor Ponta acuza pe premierul de la vremea respectiva ca incasase bani pentru activitati care figurau in acte, dar care nu ar fi fost efectuate. Potrivit procurorilor, Victor Ponta a facut o negustorie cu Dan Sova, negustorie potrivit careia Dan Sova prin firma sa ii asigura un salariu pe gratis, iar Victor Ponta, cind avea sa ajunga premier, urma sa-l numeasca ministru.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-11-mai-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori