Cautare bloguri

Gindul de vineri, 12 ianuarie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 11.01.2018 19:33:49

Gindul de vineri, 12 ianuarie 2018

Vreme de iarna care se screme sa fie ca in carti, cu zapezi, dar nu-i reuseste mare lucru

Onomastica. Institutie zisa si de interes public, cu cont pe Facebook. E 7 ianuarie, Sfintul Ion, ultima sarbatoare dintr-un sir numit al Sarbatorilor de iarna, din care multi vor iesi grasi, mahmuri, scirbiti de viata si cu tentative de a slabi eminamente esuate.

Usa garderobei e larg deschisa.
Vin de acolo risete, chicoteli, vorbe aprinse, pe fundalul unei sirbe indracite, emise de un tranzistor cu voce de hermafrodit.
Una dintre garderobiere se numeste Ioana.
A adus de acasa si a intins pe masa de placaj farfurioare de plastic, cu cirnati, caltabosi, cozonac si pahare (tot din plastic) cu vin rosu.
Sint invitati sa se serveasca nu numai colegii de munca, ci si cetatenii veniti la Institutie cu treburi.
Multi dintre cetateni au venit ca sa faca galagie pentru niste somatii absurde.
Luati cu paharele, se bine dispun atit de tare incit se apuca sa laude in gura mare institutia.
*
Accident pe Marele Bulevard. De fapt, un accident de motoreta. Cel de pe motoreta a fost izbit in spate de un jeep. Politia a facut din semnalizatoare cu lumina intermitenta un tarc ocrotitor. Tinarului de pe motoreta nu i s-a intimplat mare lucru. Socul izbiturii l-a lasat nitel confuz. Paramedicii il intind pe targa pentru a-l sui in Salvarea care asteapta cu usa din spate deschisa si toate luminile disponibile clipind nervos. Tinind mina la cap, un tip despre care nu stim mare lucru, vorbeste la telemobil agitat.
Toti cei in trecere pe acolo se opresc, pentru a filma scena cu telemobilul. Dupa care, cu ajutorul facebookului, se falesc fata de prieteni la ce chestie extraordinara au fost ei martori.
*
Printre izmene. Pe fringhia de rufe de la balconul unui apartament situat la etajul 5 intre chiloti, izmene, un furou, si mai multe perechi de ciorapi de lina, spinzura drapelul national.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-12-ianuarie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori