Cautare bloguri

Gindul de vineri, 15 iunie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 14.06.2018 22:12:49

Gindul de vineri, 15 iunie 2018

Sa lesin nu alta! Taranii lui Marin Preda se abonau la ziare quality ca sa citeasca dezbaterile din Parlament!

La una dintre mesele din fata, repartizate ziarelor, o doamna in negru, slabuta, ochelarista, citeste Miscarea.
In drum spre usa, bag seama la titlul publicatiei, rasfatata pe un stativ special conceput pentru a servi ziarelor si revistelor. La intoarcere, ma uit din nou la publicatia deschisa la pagina intii. Trec de locul respectiv, in drum spre locul meu, 85, si deodata, dupa citiva pasi, ma intorc, ma apropii de doamna si-i spun ca la Miscarea era abonat Moromete. Ca un fel de cadou politicos, doamna ma flatiriseste cu alintarea ca am spirit de observatie. Ii spun cu acest prilej ca Ilie Moromete nu mai platise abonamentul la Miscarea de mult timp, cu toate acestea primea ziarul, in interbelic fiind aceasta moda, de a insista pe linga un abonat sa primeasca ziarul, chiar si daca acesta nu mai platea demult.

Miercuri dimineata, decis sa-mi reamintesc din Morometii scena in care postasul ii arunca lui Ilie Moromete Miscarea peste gard, am cautat in folderul Carti din laptop romanul Morometii. Am gasit secventa:

– Nea Ilie, ziarul! striga in clipa aceea postasul care trecea pe drum si care arunca din fuga cabrioletei ziarul peste gard.

– Si mai face si politica! izbucni agentul in culmea nedumeririi. E abonat la ziar si foncierea nu vrea s-o plateasca.

Adevarul era ca in privinta abonamentului Moromete platise o data un pol pentru o luna, si Miscarea ii venea de atunci, de aproape doi ani, pe gratis.

Agentul porni furios spre poarta urmat de celalalt om, continuind:

– Face politica! E abonat la ziar! Si impozitele nu vrea sa le plateasca. Lasa ca stam noi de vorba!

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-15-iunie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori