Cautare bloguri

Gindul de vineri, 21 iulie 2017

Ion Cristoiu

Data postare: 20.07.2017 19:50:57

Gindul de vineri, 21 iulie 2017

PSD sau Politica lui nitam-nisam

Miercuri seara, la Romania9 de pe TVR, unde participam ca invitat al lui Ionut Cristache alaturi de Mircea Dinescu, Marius Pieleanu si Bogdan Ficeac, s-a pus in discutie intentia Guvernului Mihai Tudose de a introduce de la 1 septembrie 2017 ceea ce stirea data pe post numea TVA Split.

Proprietari de firme, doi dintre cei prezenti – Mircea Dinescu si Marius Pieleanu – luind cunostinta de stire, si-au dus miinile la cap. Nu pricepeau din decizia Guvernul cum se va splita in realitate TVA-ul. Se intelege ca eu, care n-am firma, si care nici ca persoana fizica nu ma descurc in fata complicatelor trebi numite platirile de impozite si taxe (ma ajuta o contabila sa-mi indeplinesc aceste indatoriri cetatenesti), am avut in fata stirii descumpanirea incercata in anul I de Facultate de Filozofie cind D. D. Rosca ne vorbea despre deosebirea dintre Fiinta in Sine si Fiinta pentru Sine in filozofia lui Hegel.

Contactat telefonic, Radu Soviani a facut tandari noua fantezie a Guvernului, demonstrindu-i nu numai inaplicabilitatea, dar si nota de noua haituire a oamenilor cinstiti.
Cind Radu Soviani, patetic ca de obicei cind e vorba despre o masura economica cu cintec, a inchis telefonul, invitat sa-mi spun parerea despre TVA splitat, am zis ceva care va fi uimit pe unii telespectatori, fie si pentru ca n-am dus pina la capat explicatia.
Am zis ca Radu Soviani aduce un elogiu nemeritat PSD acuzind dincolo de noua initiativa tilcuri politice ascunse, cum ar fi de exemplu, haituirea investitorilor cinstiti.
De fapt, noua masura nu ascunde nimic.
Nici corect, nici incorect.
Pentru ca ea a fost luata sub semnul Politicii lui nitam-nisam.
Am tinut sa reamintesc o mai veche constatare a mea privind Guvernarea PSD de la instalarea primului Guvern – Sorin Grindeanu – si pina azi:
Tot ceea ce a facut PSD de sub conducerea lui Liviu Dragnea sta sub semnul Politicii lui nitam-nisam.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-21-iulie-2017/

Bloguri, Bloggeri si Cititori