Cautare bloguri

Gindul de vineri, 6 aprilie 2018

Ion Cristoiu

Data postare: 05.04.2018 18:56:35

Gindul de vineri, 6 aprilie 2018

Sarbatorile statului degeaba

Radio Romania Actualitati da ca stire a ultimului timp Comunicatul Serviciului de Inmatriculari si Eliberari Permise Auto potrivit caruia nu se va lucra in data de 6 aprilie, vinerea inaintea Pastelui, numita Vinerea Mare, devenita zi de sarbatoare legala incepand cu acest an.
Toate programarile, inclusiv cele prin sistemul on-line, din ziua de 6 aprilie vor fi reprogramate inainte de aceasta data, sau dupa, in functie de dorinta cetateanului.

Ce s-a intimplat?
Ceva care tine de realitatile noastre moldo-valahe.
Pe 28 februarie 2018, Parlamentul a votat in graba o modificare la Codul Muncii prin care Vinerea Mare e declarata sarbatoare legala si prin asta zi libera.
Sincer sa fiu nu vad temeiul pentru care numarului urias de zile libere, declarate sub diferite pretexte, fie ca e vorba de o sarbatoare religioasa pe parcursul caruia cetatenii trebuie sa nu faca nimic in afara de a se ruga sau de o sarbatoarea laica, in genul Zilei copilului, in care copilul nu poate lenevi de unul singur, e musai sa i se adauge si parintii.

Admitind insa ca in Vinerea Mare cetateanul, chiar si cel de credinta musulmana, trebuie sa stea cu gindul la Patimile lui Isus, si nu la patimile sale de la serviciu , nu vad insa de ce legea nu putea intra in vigoare la anul, dat fiind ca in 2018 Vinerea Mare cade pe 6 aprilie 2018 si, luate prin surprindere de votul din Parlament, toate serviciile publice si-au programat activitate cu publicul in ziua de 6 aprilie 2018.

Parlamentarii nici n-au vrut sa auda de asa ceva, fericiti sa aiba un prilej legal de a nu munci.

Link: http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-6-aprilie-2018/

Bloguri, Bloggeri si Cititori