Cautare bloguri

Invitatii cristoiublog.ro – Julia Luca

Ion Cristoiu

Data postare: 17.05.2019 19:49:13

Invitatii cristoiublog.ro – Julia Luca

Ruptura Dragnea – Dancila: evolutia unui scenariu cu doua taisuri

Ca alegerile europarlamentare reprezinta doar o asezare in transee pentru adevarata lupta politica ce va urma, este un adevar general acceptat. Dar in acest inceput de vara incepem sa intrezarim miscarile strategice pe care le pregatesc principalii jucatori de pe scena politica.
Un prim semnal a fost transmis de catre PSD prin mutarea Ancai Alexandrescu de la Guvern la sediul PSD – locul de unde va fi coordonata cea mai importanta batalie: cea pentru functia de Presedinte al Romaniei. Gresit interpretat de catre majoritatea analistilor politici (intentionat sau din comoditatea rationamentului), mutarea Ancai Alexandrescu are rol de miscare strategica: este cea mai credibila varianta prin care poti induce ideea unui conflict intre premier si Liviu Dragnea, adica partid. De fapt, gestul poate avea o dubla semnificatie:
Introducerea unei dezbateri pe tema rupturii dintre guvern si partid poate disocia convenabil actiunea guvernamentala de comunicarea politica. Militantii politici ai PSD din teritoriu vor putea invoca faptul ca orice esec sau neimplinire a Guvernului Dancila nu este rezultatul unei strategii de partid, ca PSD nu controleaza si deci nu poate raspunde pentru ce se intampla in Guvern, cu alte cuvinte ca Dancila este de capul ei. In felul asta se va putea promite de catre militant o noua proiectie, un nou deziderat, un nou guvern. Se ridica in acest fel presiunea performantei de pe partid, PSD ramanand sa gestioneze doar comunicarea politica, nu si cea guvernamentala. Cu alte cuvinte, teritoriul poate sa o injure pe Dancila cot la cot cu PNL si USR.
PSD a avut pierderi serioase in plan strategic atunci cand au fost dezvaluite rand pe rand retelele de bani directionate catre presa sau grupurile de influenta. Actiunea Antifraudei care a declansat controale ce au vizat unele institutii de presa si case de sondare apropiate PSD, dinamitarea unei retele de distribuire a finantarilor care functiona (Buscu – Mihalcescu) sau cazul Draghici (omul de bani din internul PSD) – toate acestea au dus la nevoia de securizare a viitoarelor actiuni.

Link: https://www.cristoiublog.ro/invitatii-cristoiublog-ro-julia-luca-10/

Bloguri, Bloggeri si Cititori